Oblačno
15°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Prepadli poštu a ukradli viac ako 200 žrebov. Lenže sa prerátali, z výhry sa tešiť nebudú
Zdielať na

Prepadli poštu a ukradli viac ako 200 žrebov. Lenže sa prerátali, z výhry sa tešiť nebudú

MARHAŇ / Neznámy páchateľ alebo páchatelia vykradli pobočku pošty v malej obci na východnom Slovensku. Odniesli si viac ako 200 žrebov. Z výhry sa však zlodeji zrejme nepotešia. Žreby sú totiž pod dohľadom elektronického systému.

Ku krádeži došlo počas noci. Páchateľ sa vlámal do vnútra zo zadnej časti budovy, cez zamrežované okno. "Páchateľ vypáčil aj dvere do kancelárie, z ktorej odcudzil rôzny tovar, poštové známky a žreby. Poškodený subjekt škodu vyčíslil na 800 eur," informovala policajná hovorkyňa Jana Ligdayová. 

Zlodeja nezastavil ani alarm. Ten sa už neraz rozozvučal, hoci išlo doposiaľ vždy iba o planý poplach. V noci keď došlo ku krádeži, však ani susedia z najbližších domov nič nepočuli.

"Pobočka Slovenskej pošty v obci Marhaň je zabezpečená bezpečnostným poplachovým systémom, ktorý upozornil kompetentných pracovníkov pošty na narušenie objektu. Slovenská pošta okamžite skontaktovala príslušníkov polície a spolupracovala pri zaistení priestorov," uviedla hovorkyňa Slovenskej pošty Eva Rovenská. 

Polícia už aj začala trestné stíhanie. Policajti už na mieste činu nenašli nikoho. Páchateľ sa s ukradnutými žrebmi aj s ďalšími vecami rýchlo vyparil. Aj keď je pobočka pošty hneď pri hlavnej ceste, uprostred noci si nikto nič podozrivé nevšimol. Za krádežou však podľa obyvateľov obce zrejme nikto z miestnych nebude. "Tu v obci sa každý s každým pozná," vraví miestna obyvateľka. 

"Páchateľovi hrozí trest odňatia slobody až na dva roky," dodala Ligdayová. 

Pozrite si archívnu reportáž o nedávnej lúpeži za 38 tisíc eur: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy