Jasno
10°
Bratislava
Jozef
19.3.2024
Policajná naháňačka skončila vážnou nehodou. Mladík (17) zrazil troch tínedžerov
Zdielať na

Policajná naháňačka skončila vážnou nehodou. Mladík (17) zrazil troch tínedžerov

BÁNOVCE NAD BEBRAVOU / Má 17 rokov a nedávno si urobil vodičský preukaz, ktorý mu ešte nevydali. Napriek tomu si sám sadol za volant a vybral sa do ulíc. Reč je o mladíkovi, ktorého včera večer naháňali v Bánovciach nad Bebravou policajti. Tým sa nepáčil spôsob jeho jazdy. Divoká jazda sa skončila nehodou, pri ktorej auto narazilo do troch mladých ľudí.

K nehode došlo v piatok po 20:00 hodine večer v Bánovciach nad Bebravou. Podľa informácií TV JOJ si policajná hliadka všimla podozrivú jazdu auta, vodič údajne nedal smerovku pri odbočení. Chceli ho teda skontrolovať. No iba 17-ročný mladík, ktorý mal auto šoférovať, dupol na plyn a začal unikať. "Videl som, ako išli policajti po ňom, išli veľmi rýchlo dole kopcom. Išiel cez 100," hovorí svedok naháňačky.

Jazdu však neprispôsobil vozovke a na ľavotočivej zákrute  pri autobusovej stanici vyletel z cesty. "Podľa prvotných informácií, vodič vozidla Peugeot 106 pravdepodobne v dôsledku neprispôsobenia rýchlosti jazdy svojim schopnostiam dostal s vozidlom šmyk. Následne prerazil plot, letel vzduchom niekoľko metrov a narazil do troch osôb, ktoré v tom čase stáli na chodníku," informuje polícia na svojej stránke. 

Podľa informácií TV JOJ z miesta nehody jedno dievča ostalo zakliesnené pod autom. Policajti a okoloidúci dievča spod auta rýchlo vytiahli. Dievčatá utrpeli ťažké poranenia, mladík ľahšie a vodič sa nezranil vôbec. Jedno z dievčat, do ktorých narazil, je dcérou tunajšieho policajta a druhé sestrou ďalšie muža zákona. Podľa polície mali obe 13 rokov a tretí mladík 16 rokov. Celková škoda bola vyčíslená na asi 600 eur. 

Sedemnásťročného vodiča z okresu Trenčín podrobili dychovej skúške s negatívnym výsledkom. Policajti zistili, že mladý vodič je síce držiteľom vodičského oprávnenia, ale vodičský preukaz mu doposiaľ nebol vydaný. Vzhľadom na to, že má 17 rokov, môže viesť motorové vozidlo iba za prítomnosti určenej osoby. Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie vo veci prečinu ublíženia na zdraví. Príčina a miera zavinenia dopravnej nehody sa vyšetrujú.

Pozrite si reportáž o nehode v Michalovciach: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy