Oblačno
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Obvinený Andruskó čelí viacerým trestným konaniam
Zdielať na
Krimi

Obvinený Andruskó čelí viacerým trestným konaniam

BRATISLAVA / Zoltán Andruškó - obvinený zo sprostredkovania vraždy novinára Jána Kuciaka, uzavrel s dozorujúcim prokurátorom dohodu o vine a treste. Na Úrad špeciálnej prokuratúry v Pezinku ho priviezli z väzby dnes dopoludnia. Dĺžka trestu nie je známa, zverejnia ju až potom, ako ju schváli súd.

Andruskó bol v prípade sprostredkovateľom medzi Alenou Zsuzsovou a vykonávateľmi Miroslavom Marčekom a Tomášom Szabom. V prípade sa by mali padnúť čoskoro obžaloby. Medzi obvinenými je aj Marian Kočner, ktorý si mal vraždu investigatívneho novinára objednať. Novinára Jána Kuciaka jeho snúbenicu Martinu Kušnírovú zavraždili 21. februára 2018 v ich dome vo Veľkej Mači.

Zoltánovi Andruskóovi hrozil trest 25 rokov až doživotie. Uzavretím dohody sa mu môže výrazne znížiť. Andruskó však čelí viacerým trestným konaniam.
Je obvinený z nedovoleného ozbrojovania vo veci prípravy vrážd advokáta Daniela Lipšica a prokurátorov Žilinku a Šufliarskeho. Jeho meno sa spája aj s prípadom vraždy exprimátora Hurbanova Basternáka - v tomto konaní však vystupuje v pozícii svedka.


Je podozrivý aj z ekonomickej trestnej činnosti - 9 firiem, v ktorých pôsobil, majú štátu dlhovať státisíce eur na daniach. Obžalovaným je od roku 2016 v prípade nezákonného krátenie dane vo výške 440-tisíc eur. Dlhy voči štátu má Andruskó aj ako živnostník.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy