Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Spoločný majetok skomplikoval susedské vzťahy. Dôchodca a jeho sused policajt skončili v nemocnici
Zdielať na
Krimi

Spoločný majetok skomplikoval susedské vzťahy. Dôchodca a jeho sused policajt skončili v nemocnici

STREČNO / Spoločný majetok vie poriadne zamotať susedské vzťahy. Dôchodca Ján Beháň zo Strečna sa po poslednom konflikte, po ktorom skončil v nemocnici, rozhodol podať na mladého suseda trestné oznámenie. Ten pracuje na mestskej polícii.

Spory medzi rodinami vznikajú pre majetok, naposledy ale vyústili až do fyzických útokov. Spoločná prístupová cesta a podiely na pozemkoch sú roky problémom medzi rodinami. "Ten dvor je tam spoločný. My sme väčšinoví vlastníci, on tam dal bránu a psa tam má, Buď tam má auto alebo pes je tam pustený," opísal situáciu dôchodca Ján Beháň.

​Konflikt sa vyostril minulý týždeň, keď v dome dôchodcov opravovali kúrenie. "Napadli najprv kúrenára," povedal dôchodca Ján. "Ja som nikoho nenapadol. Tuto napadli brata, sme volali policajtov," oponuje sused Tomáš. "Ja som si dal takto ruky a on ma udieral boxoval ja som spadol," bráni sa dôchodca. 

Na obecnom úrade už majetkové spory medzi vlastníkmi riešila aj komisia pre verejný poriadok. Jána ošetrili záchranári a v nemocnici stretol aj suseda. "Dôchodca bol privezený s pomliaždeninami hlavy a hrudníka, a tak isto sme mu museli ošetriť zranené oko," opísala situáciu hovorkyňa FNSP Žilina Lenka Záteková. "Ja som bol prekvapený, keď sme tam prišli. On už tam sedel na urgente," povedal dôchodca. "Ja som nemal také zranenia, išiel som sa dať ošetriť sám," objasnil sused Tomáš. "Muž mal pomliaždený hrudník a nohu," doplnila Lenka Záteková.

Obe strany už podali trestné oznámenia. Tomáš pracuje ako mestský policajt. Sťažnosť dôchodca podal aj u jeho zamestnávateľa. "Príslušník je zamestnancom obecnej polície, ku konaniu v čase ich voľna sa nevyjadrujeme," informoval Martin Matejko, zástupca náčelníka MSP Žilina. Policajti budú musieť k prípadu vypočuť svedkov a čakať budú aj na výsledky lekárskych správ.

Spor medzi susedmi môžu vyvolať aj domáce zvieratá:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy