Jasno
Bratislava
Jozef
19.3.2024
Policajti neverili vlastným očiam. Zastavili šoférku (22), ktorá šoférovala s dvomi promile
Zdielať na

Policajti neverili vlastným očiam. Zastavili šoférku (22), ktorá šoférovala s dvomi promile

HUMENNÉ / Jazdu nočnými ulicami Humenného prekazila policajná hliadka. Osoba za volantom sa musela podrobiť dychovej skúške. 22-ročnej žene namerali dve promile alkoholu. Už pozná právoplatný trest.

Bolo krátko pred štvrtou hodinou ráno, keď policajti na Nemocničnej ulici v Humennom zastavili auto, ktoré šoférovala 22-ročná žena. Dychová skúška dopadla pozitívne. Prístroj ukázal 2 promile alkoholu. Žena skončila v policajnej cele a po vytriezvení ju eskortovali pred sudcu. V superrýchlom konaní ju uznal za vinnú. Dostala ročnú podmienku a to nie je všetko. "Zároveň bol obvinenej uložený trest zákazu činnosti viesť motorové vozidlá po dobu 3 rokov," uviedla hovorkyňa súdov v Prešovskom kraji Ivana Petrufová.

Verdikt prvostupňového súdu je právoplatný. Uplynutie zákazu činnosti neznamená, že sa odsúdený k vodičáku dostane automaticky. Nasledovať bude ešte ďalší proces. "V prípade jazdy pod vplyvom alkoholu, či už do alebo nad jedno promile policajt rozhodne o preskúmaní zdravotnej spôsobilosti vo vzťahu k závislosti od alkoholu psychiatrom," povedal hovorca PPZ SR Michal Slivka.

Podľa štatistiky Ministerstva spravodlivosti bolo v minulom roku za ohrozenia pod vplyvom návykovej látky dokopy odsúdených viac ako 4 600 ľudí. Vo väčšine prípadov to išlo o mužov. "Z celkového počtu odsúdených z ohrozenia pod vplyvom návykovej látky tvorili ženy iba 9%," dodala  Zuzana Drobová, hovorkyňa ministerstva spravodlivosti. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy