Skoro jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Policajný prezident prešetrí postup polície a NBÚ vo veci udelenia bezpečnostnej previerky pre Jankovskú
Zdielať na
Krimi

Policajný prezident prešetrí postup polície a NBÚ vo veci udelenia bezpečnostnej previerky pre Jankovskú

BRATISLAVA / Národný bezpečnostný úrad totiž vydáva previerku práve na základe hodnotenia a informácií, ktoré dostáva nielen od polície, ale aj od vojenského spravodajstva a SIS. Včera poslanci, ktorý boli na prieskume priamo v NBÚ hovorili o zlyhaní polície a poslankyňa Lucia Žitňanská hovorila aj o zlyhaní spravodajstkých služieb. Policajný prezident nechá vec prešetriť.

Poslanec Ľubomír Galko vo štvrtok uviedol, že na výbore NR SR, ktorého sa zúčastnila ministerka vnútra a policajný prezident, sa hovorilo o tom, že polícia už preveruje, ako Monika Jankovská získala bezpečnostnú previerku na stupeň prísne tajné. 

Pýtali sme sa preto, že vzhľadom na to, že previerku vydáva NBÚ na základe hodnotenia - odporúčania o.i. aj polície, znamená to, že sa prešetruje samotný postup polície? Alebo sa preveruje postup iných orgánov? 

"Prezident policajného zboru gen. Milan Lučanský nariadil kontrolu postupu pri komunikácii medzi políciou a NBÚ, podľa jej záverov rozhodne o ďalších krokoch," reagoval hovorca Prezídia Policajného zboru Michal Slivka.

Štátnou tajomníčkou sa ani nemala stať, zhodli sa politici o Jankovskej: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy