Jasno
Bratislava
Jozef
19.3.2024
Zvláštna nehoda v Banskej Bystrici. Auto vrazilo do reštaurácie
Zdielať na

Zvláštna nehoda v Banskej Bystrici. Auto vrazilo do reštaurácie

BANSKÁ BYSTRICA / Zvláštna nehoda sa stala v Banskej Bystrici. Z auto-umyvárne sa v plnej rýchlosti vyrútilo auto, preletelo cez kríky, cestu aj parkovisko a nabúralo do budovy reštaurácie. Spoza volantu potom ľudia vytiahli 59 ročnú vodičku, ktorej sedelo na kolenách malé dieťa.

Celé sa to zbehlo za pár sekúnd. Ľudia na parkovisku pred reštauráciou šokovane pozerali, ako sa z umyvárky veľkou rýchlosťou vyrútilo auto.

"Auto vyletelo z umyvárky, plný plyn bol stlačený a vybehlo na obrubníky," opisuje svedok nehody. "Prešlo cez tieto kríky a veľkou rýchlosťou, narazila najprv do nášho auta a potom cez to auto až do tej  steny," dopĺňa ďalšia svedkyňa. 

Vodička vošla do umyvárky, chcela si dať umyť auto. Potom, čo jej zamestnanec stihol umyť čelné sklo, zrazu auto vyrazilo vpred. Zdemolovalo všetko, čo mu prišlo do cesty, vrátane stojaceho auta na parkovisku.

Po náraze do budovy 59 ročnej vodičke ako prvá pomáhala policajtka zo Slovenskej Ľupče, ktorá bola aj s dcérou svedkyňou zvláštnej jazdy. "Vybehla som z auta, som sa zľakla, čo sa stalo, sedela tam pani s dieťaťom na kolenách. Prvé čo som mala v hlave bolo, že musím pomôcť, horšie, že tam bolo dieťa," približuje policajtka Martina Spišiaková. 

59-ročná žena utrpela zranenia, ktoré si vyžiadali jej prevoz do nemocnice. Dieťa, ktoré s ňou sedelo v aute, je zrejme vnučkou vodičky, našťastie vyviazlo bez zranení. "To bolo šťastie, že sme tam my neboli, za 5 minút by sme boli nastupovali do auta," poznamenala svedkyňa. 

"To bolo veľké šťastie, že tam nikto nebol v tej chvíli," konštatuje Spišiaková. Príčinu nehody zatiaľ nepoznajú, polícia hľadá svedkov. "Prosíme občanov, ktorí si niečo všimli, aby sa prihlásili," prosí hovorkyňa KR PZ BB Petra Kováčiková. 

Po vážnej nehode pri Zvolene sa auto s manželmi niekoľkokrát prevrátilo na strechu: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy