Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Syn mafiánskeho bossa Okoličányho je za mrežami. Jeho konanie označili za brutálne
Zdielať na

Syn mafiánskeho bossa Okoličányho je za mrežami. Jeho konanie označili za brutálne

GRANČ / PETROVCE - Za mrežami skončil po bitke v krčme. Na krku má obvinenie z výtržníctva a ublíženia na zdraví. Prokuratúra jeho konanie označila za brutálne a navrhla jeho väzobné stíhanie.

Stalo sa to vo večerných hodinách v tejto krčme. Po nečakanej návšteve im ostali dvere bez sklenenej výplne a jeden z miestnych obyvateľov s rozbitým nosom. "Vošiel bez ničoho ani sa nepozdravil, nič," hovorí miestna krčmárka. 

Kým jeho otec označovaný za mafiánskeho bossa sa po odsúdení na doživotie skrýva pred spravodlivosťou, jeho syn podľa svedkov vyvolal bezdôvodne potýčku v dedine pod Spišským hradom."Podľa uznesenia o vznesení obvinenia obvinený po príchode do miestneho pohostinstva bezdôvodne napadol viacerých poškodených," približuje hovorca KP v Košiciach Milan Filičko. 

26-ročný mladík mal útočiť bezdôvodne, hneď ako vošiel do krčmy. Po jeho vyčíňaní ostali na stene aj stopy od krvi. Niekto schytal takzvanú hlavičku do nosa, po inom zas hodil pohár od piva. "Pohárom trafil jedného, krigľákom, druhému dal hlavičku, tretiemu zlomil nos," opisuje krčmárka. 

Agresívneho útočníka sa chlapom v krčme podarilo na prvýkrát vyhodiť, no on sa vrátil a útočil ďalej. Teraz sedí za mrežami s obvinením na krku.

Postup prokuratúry bol nekompromisný

Postup prokuratúry bol nekompromisný a to najmä pre obavu, že na slobode by pokračoval v trestnej činnosti. "Odôvodnili sme to brutalitou útoku a tým, že obvinený bol už v minulosti odsúdený za podobný trestný čin," vysvetľuje Filičko. 

Mladého muža, ktorý už má v registri trestov jeden záznam, po rozhodnutí súdu v Spišskej Novej Vsi eskortovali do väzby v Košiciach. Za mrežami si počká aj na verdikt odvolacieho súdu. 

Súd sa s návrhom prokuratúry stotožnil v celom rozsahu. Obvinenému sa to zjavne nepáčilo. "Obvinený podal sťažnosť, rozhodovať bude krajský súd," dodal Filičko. 

Peter sa vyhrážal manželke, že ju zabije. Po 15 dňoch svoje hrozby naplnil: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy