Oblačno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Prípad Miroslava, ktorý okradol deti aj príbuzných má šokujúce pokračovanie. Pomáhať mu mal aj vyšetrovateľ
Zdielať na

Prípad Miroslava, ktorý okradol deti aj príbuzných má šokujúce pokračovanie. Pomáhať mu mal aj vyšetrovateľ

TRENČÍN / Prípad zadržaného recidivistu z Trenčína, ktorý okrádal dôchodcov, malé deti aj vlastných príbuzných, má šokujúce pokračovanie. Medzi obvinenými je totiž aj trenčiansky kriminalista.

Zlodejom mal nasadzovať putá, no on ich namiesto toho kryl. Štyridsaťsedemročného  kriminalistu z Trenčína  pre vážne podozrenia zatkli vlastní kolegovia. Stalo sa tak dva dni po zadržaní 38-ročného recidivistu Miroslava. Práve ten vyšetrovateľa označil za svojho komplica z radov polície. "Krajská prokuratúra Trenčín vykonáva dozor nad trestným stíhaním, v ktorom vyšetrovateľ vzniesol vyšetrovateľovi PZ obvinenie pre prečin zneužívania právomoci verejného činiteľa," vyjadril sa Vlastimil Krokvička, Krajská prokuratúra Trenčín. 

Podľa zdroja TV JOJ z prostredia vyšetrovania mal 47-ročný Roman umožňovať a kryť páchanie trestnej činnosti skupiny zlodejov okolo recidivistu Miroslava. Na mieste činu mal zahladzovať stopy, dávať tipy, či vynášať informácie o vyšetrovaní. Za odmenu mal brať provízie zo špinavých peňazí. Existovať má dokonca videonahrávka zaznamenávajúca branie úplatkov zo strany policajta. Prokurátor podal návrh na jeho väzobné stíhanie. 

"Z dôvodu obavy, že bude mariť objasňovanie skutočností závažných pre trestné stíhanie a bude pokračovať v trestnej činnosti," pokračoval Vlastimil Krokvička, Krajská prokuratúra Trenčín.  Sudca rozhodoval o návrhu na vzatie do väzby takmer štyri hodiny. Obvineného policajta napokon pustil na slobodu. Zaujímavosťou je, že o policajtovej väzbe rozhodoval ten istý sudca, ktorý pred 5 rokmi pustil na slobodu aj recidivistu Miroslava. Napriek tomu, že dnes už nebohých manželov dôchodcov pripravil o 25 tisíc eur, dostal iba podmienku. Naposledy okradol 88-ročnú starenku o zlaté šperky a dôchodok. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy