Jasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Vyšetrovateľ obvinil mladú dvojicu zo zločinu obchodovaniu s ľuďmi. Mladistvých mali zlákať na prostitúciu
Zdielať na

Vyšetrovateľ obvinil mladú dvojicu zo zločinu obchodovaniu s ľuďmi. Mladistvých mali zlákať na prostitúciu

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ / Vyšetrovateľ Národnej jednotky boja proti nelegálnej migrácii Úradu hraničnej a cudzineckej polície obvinil mladú dvojicu zo zločinu obchodovania s ľuďmi. V rokoch 2017 až 2019 mali zlákať maloleté osoby na prostitúciu.

Obvinení 20- ročný Mário M.  a 21-ročná  Františka B. zlákali minimálne dve mladistvé osoby zo sociálne slabších rodín na účely prostitúcie. Podľa zistení polície mali vytvoriť viacero rôznych internetových profilov na sociálnej sieti, kde mali zverejňovať rôzne inzeráty s ponukou sexuálnych služieb, dohadovať ceny a stretnutia s klientmi na rôznych odľahlých miestach v okrese Liptovský Mikuláš. "K poskytnutiu sexuálnych služieb malo dôjsť niekoľkokrát, polovicu zo zárobku si mala nechať obvinená dvojica. V prípade dokázania viny im hrozí trest odňatia slobody na sedem až 12 rokov," informovala polícia. 

Polícia v tomto prípade ešte začiatkom apríla vykonala raziu v osade Hlboké pri Liptovskom Mikuláši. 

"Ide o novodobý fenomén otrokárstva, kedy ženy nútia k prostitúcii pod hrozbou násilia, fyzickým aj psychickým nátlakom a sú im odopierané základné ľudské práva. Akonáhle to prebiehajúce procesné úkony dovolia, poskytneme viac informácií," uviedla polícia v tom čase na ich facebookovej stránke. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy