Zatiahnuté
10°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Pojednávanie v kauze vraždy Sýkoru opäť nemá konca. Súd ho presunul na budúci rok
Zdielať na
Krimi

Pojednávanie v kauze vraždy Sýkoru opäť nemá konca. Súd ho presunul na budúci rok

Archívna reportáž

BRATISLAVA / Pojednávanie v kauze vraždy údajného zakladateľa zločineckej skupiny sýkorovci Miroslava Sýkoru sa opäť presunulo. Konať sa bude až v januári, pretože obhajca obžalovaného Mareka L. sa pre zdravotné problémy ospravedlnil. Rovnako na pojednávanie neprišiel ani obžalovaný, ten dal ale súhlas na konanie v jeho neprítomnosti.

 Pokračovať v pojednávaní v kauze Sýkorka sa  bude 28. januára. Naposledy sa prípad odročil v júni tohto roka, vtedy pre chorobu prokurátorky. Predtým v marci bol zase hospitalizovaný jeden z obžalovaných.

Pred súd sa postavia štyria obžalovaní. Ľuboš F. označovaný za šéfa podsvetia v Nitre bol podľa obžaloby organizátorom vraždy, Marek L., Richard B. a Milan M. sa na skutku podieľali ako spolupáchatelia. Všetci štyria obžalovaní svoju vinu odmietajú. Podľa prokuratúry tvorila štvorica skupinu, do ktorej patrili dnes už nebohí Peter K., prezývaný Duran, a Radoslav L., policajt a brat Mareka L. Na vražde Sýkoru mal údajne záujem predovšetkým Duran, pričom išlo o spor o vplyv v podsvetí a zisky z nezákonnej činnosti. Duran nakoniec zahynul krátko po Sýkorovi pri výbuchu auta, Radoslava L. zastrelili.

Miroslava Sýkoru zastrelili vo februári 1997 na parkovisku pred bratislavským hotelom Holiday Inn. Na následky zranení zomrel v nemocnici aj jeho vodič Peter R. Na predošlých pojednávaniach v tomto prípade ako svedkovia vypovedali napríklad odsúdení Mikuláš Černák, Miloš Kaštan, Róbert Lališ alebo Ladislav Bališ. 

Pozrite si reportáž o vražde Miroslava Sýkoru:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy