Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Miroslav okradol deti aj vlastnú rodinu, teraz si na ulici vyhliadol 88-ročnú ženu. Pred súd sa postavil s komplicom
Zdielať na

Miroslav okradol deti aj vlastnú rodinu, teraz si na ulici vyhliadol 88-ročnú ženu. Pred súd sa postavil s komplicom

TRENČÍN / Na Okresný súd v Trenčíne v putách eskortovali 38-ročného recidivistu. V minulosti okradol starší manželský pár o 25 tisíc eur a medzi jeho obeťami boli aj deti, či vlastná rodina. Polícia po jednej z krádeží zatkla aj jeho komplica 32-ročného Milana. Ich obeťou bola starenka, ktorú si vyhliadli na ulici.

Tridstaťosemročný Miroslav spolu s komplicmi sa neštítil a okráda deti, nevládnych dôchodcov a dokonca svojich najbližších príbuzných. "Ukradol mi z bytu rezervný kľúč, keď bol s mojou dcérou na návšteve, a potom mi vykradol byt," povedala svokra obvineného muža. 

Poškodená žena tvrdí, že jej 10-ročnému synovi ukradol mobil, keď sa dostali folklórnemu súboru do šatne. V júli tohto roka Miroslava odsúdili za krádeže na 3 roky odňatia slobody. Sudca mu ale trest podmienečne odložil na skúšobnú dobu 5 rokov. Okrem iného aj preto, aby pracoval a mal ako splácať vzniknuté škody. On však namiesto toho pokračoval v kradnutí. 

Spolu s 32-ročným Milanom si na ulici vyhliadli 88-ročnú starenku. Ponúkli sa jej, že jej pomôžu odniesť tašku. "Takí boli drzí, dotieraví, že som sa ich nemohla zbaviť. Tak prišli až sem a jeden mi povedal - môžem ísť na záchod," opísala situáciu okradnutá starenka. Zlodeji z bytu ukradli zlaté šperky a vzali jej všetky úspory. "Mala som tam celý dôchodok, zrovna v ten deň som ho dostala - 370 eur, tam som mala kabelku ešte aj z tej mi vzali 5 eur, všetko mi zobrali," pokračovala starenka. 

Aj vďaka všímavím občanom ale mužov zakrátko polícia zatkla. Sudca ich vzal do väzby. "Dôvodom väzby je obava, že by na slobode pokračovali v trestnej činnosti, keďže obidvaja boli viackrát súdne trestaní a aktuálne im plynie skúšobná doba podmienečného odsúdenia," vyjadril sa hovorca Krajského súdu v Trenčíne Roman Tarabus. 

Obom mužom teraz hrozí za opakované krádeže väzenia na 10 rokov. 

Pozrite si prípad o mužovi, ktorého najskôr okradli a potom dostal bitku:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy