Zatiahnuté
11°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Kapela Elán šokovala kontroverzným videoklipom. Rieši ich už aj Generálna prokuratúra SR
Zdielať na

Kapela Elán šokovala kontroverzným videoklipom. Rieši ich už aj Generálna prokuratúra SR

BRATISLAVA / Kapela Elán, o ktorú bulvár už dlhšie nejavil záujem, je opäť v centre hľadáčika. Nie však pre svoju umeleckú tvorbu, ale skôr pre kontroverzný videoklip, v ktorom líder kapely dáva unášať novinárov a mieri na nich zbraňou. Pri aktuálnej situácii na Slovensku spôsobil tento klip veľkú diskusiu na sociálnych sieťach. Neprehliadla ho ani Generálna prokuratúra SR.

"Bol som príliš dlho dobrý, nemajú ma preto radi. Perom ničia za pár drobných, obyčajní hnusní smradi..," spieva frontman kapely Elán v novej piesni. Klip s názvom Bulvárne krysy má byť pravdepodobne pomstou speváka bulvárnym novinárom za to, ako o ňom píšu. Alebo viacmenej písali. Videoklip rozvíril vody sociálnych sietí. Mnohí fanúšikovia sú znechutení.

Rok a pol po vražde novinára Jána Kuciaka, Elán prišiel s klipom, v ktorom unáša novinárov a mieri na nich zbraňou. Nájdu sa však aj fanúšikovia, ktorým sa pieseň ako aj videoklip samotný páči.

"Ja si nemyslím, že by sme mali teraz kameňovať zatrpknutých dôchodcov , ktorí sa pokúsili ešte naposledy nejak vzoprieť dobe, ktorej už nestačia, ktorej nerozumejú a proste si nejak vysnívali, že ako by si oni vybavili účty s novinármi," vraví komentátor spravodajského portálu noviny.sk Arpád Soltész. 

Pre kontroverzný vidoklip kapelu, ktorá pôsobí na slovenskej hudobnej scéne polstoročie a má za sebou aj niekoľko "rozlúčkových" koncertov, začala riešiť Generálna prokuratúra SR. "Generálna prokuratúra SR medializovanú vec postúpi vecne a miestnej príslušnej Krajskej prokuratúre v Bratislave na preverenie," informovala hovorkyňa Generálnej prokuratúry SR Andrea Predajňová. 

Videoklip si pozrel aj advokát v oblasti trestného práva. Kapela podla neho zákon neporušila. "V súčasnej dobe je videoklip nevhodný, ale to čo urobil, trestné nie je," vyjadril sa advokát Milan Ficek. V závere klipu namiesto výstrelu zo zbrane Joža Ráža, Vašo Patejdl nastrieka do tváre novinára vodu a hudobníci sa rozosmejú. Nasleduje písomný oznam, že skladba a klip sú namierené výlučne voči bulvárnym médiám.

"Vzhľadom k tomu, čo sa v tejto krajine udialo za posledného pol druha roka to nie je vrchol dobrého vkusu, ale zase kedy robil Elán veci, ktoré boli vrcholom dobrého vkusu," dodal Soltész. 

Cez manažérku kapely chcela TV JOJ dať priestor aj samotnému spevákovi. Do uzávierky sa však neozvala.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy