Skoro jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Stop výtržnostiam na Obchodnej. Po otvorení stanice sa situácia zlepšuje
Zdielať na

Stop výtržnostiam na Obchodnej. Po otvorení stanice sa situácia zlepšuje

BRATISLAVA / Jedna z najrušnejších ulíc v centre Bratislavy - Obchodná ulica nemá najlepšiu povesť. Súvisí to najmä s nočným životom a výtržnosťami, ku ktorým tam dochádza. Po otvorení novej stanice mestskej polície sa situácia začína zlepšovať.

Obchodná ulica býva v noci a cez víkendy označovaná za problémovú zónu, tento negatívny imidž chcú kompetentní zmeniť. Nové vedenie mestskej polície si za mesiac fungovania novej stanice pochvaľuje výsledky.

"Policajti zo zásahovej jednotky riešili za prvý mesiac pôsobenia na Obchodnej ulici viac ako 160 priestupkov a zistili tri podozrenia z trestných činov," približuje hovorkyňa bratislavských mestských policajtov Tatiana Kurucová. 

V teréne sa pohybuje viac príslušníkov, aby mohli účinnejšie zakročiť proti incidentom. "Rušenie nočného pokoja je veľmi úzko späté s konzumáciou alkoholu na verejných priestranstvách a týchto prípadov sme zaznamenali až 117," vysvetľuje Kurucová.

Pripravená je aj zásahová jednotka 

Na stanici má sídlo aj zásahová jednotka, ktorá je v prípade potreby na mieste činu ako prvá. Policajti z tejto jednotky sa už podieľali na zadržaní páchateľov, podozrivých zo spáchania trestných činov.

V jednom z prípadov išlo o krádež v podchode na Hodžovom námestí, ktorú zachytili nové kamery mestskej polície. "Bezprostredne po zadržaní muža podozrivého z krádeže, ten skončil v rukách policajtov a podľa našich informácií vec už bola ukončená. Páchateľ bol odsúdený," dodáva Kurucová. 

Vedenie zboru si však uvedomuje, že úplný pokoj a poriadok na Obchodnej ulici nedokáže zabezpečiť ihneď.
"Pevne verím, že do niekoľkých mesiacov, prípadne do ďalšieho letného obdobia, bude bezpečnostná situácia na Obchodnej ulici podstatne lepšia," poznamenal náčelník bratislavskej mestskej polície Marek Gajdoš. 

V centre prebiehali kvôli výtržnostiam aj policajná akcia s názvom Centrum. Viac vo videu: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy