Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Vodič zaparkoval na streche. Do priekopy vzal so sebou zábradlie aj zvodidlo
Zdielať na

Vodič zaparkoval na streche. Do priekopy vzal so sebou zábradlie aj zvodidlo

KOMÁRNO / Únavu za volantom netreba podceňovať. Presvedčil sa o tom aj 36-ročný Kórejčan. Jeho večerná jazda z práce sa skončila v priekope, kde hasiči objavili auto na streche.

Miernu pravotočivú zákrutu nezvládol vodič na ceste medzi Kolárovom a Kameničnou. Napichol sa na zábradlie. Večerná nehoda v okrese Komárno síce pokrčila množstvo plechov, ale skončila bez zranenia.

Auto pred zákrutou nebrzdilo a ani nenarazilo do zvodidiel vľavo. Cudzinec sediaci za volantom prešiel do protismeru, kde našťastie nikto v tom čase neprechádzal. Vyletel z cesty tesne pre zákrutou.

​Napichol sa na zvodidlá, následne vrazil do zábradlia a spolu s ním sa preklopil do priekopy. Auto skončilo na streche."Keď sme sem prišli, osoba sa nachádzala mimo auta. Zranená nebola, v podstate zostáva na mieste, my sme vykonali protipožiarne opatrenia," približuje Peter Šimunek, veliteľ zásahu z HaZZ Kolárovo. 

Pod nehodu sa zrejme podpísala únava 

36-ročný Kórejčan netajil únavu z práce, odkiaľ smeroval. Nehoda sa stala večer o deviatej. Pri jej dokumentovaní zaznela hypotéza o oslnení reflektormi z protiidúceho vozidla, ale aj o mikrospánku, počas ktorého mohol pred zákrutou stratil kontrolu nad vozidlom.

Vodič slušne vyjadril svoj nezáujem rozprávať sa s našim štábom. Príčinu si bude musieť rozložiť vo vlastnej hlave, najmä aby podobným incidentom predišiel."Dopravný inšpektorát vec rieši ako škodovú udalosť," vysvetľuje hovorkyňa KR PZ Nitra Renáta Čuháková. 

Vyčíslenie škody sa zatiaľ neuskutočnilo. Zdemolované takmer nové auto či odtrhnuté zábradlie mostíka aj so zvodidlom sú v porovnaní s tým, že vodičovi sa okrem prekvapenia a strachu nič nestalo, priam zanedbateľné.

Záhadná nehoda. Auto s fínskymi značkami skončilo v priekope, po posádke ale nebolo ani stopy: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy