Polojasno
13°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Rušňovodič napriek rýchlobrzde nedokázal zabrániť nehode. Vedľa trate našli osobné veci nebohého
Zdielať na

Rušňovodič napriek rýchlobrzde nedokázal zabrániť nehode. Vedľa trate našli osobné veci nebohého

ZVOLEN / Vlak na trati z Banskej Bystrice do Zvolena zrazil v piatok večer mladého muža. Zrejme ležal v koľajisku a čakal na prichádzajúci kolos. Neďaleko železničnej trate našli policajti jeho osobné veci, vrátane dokladov.

Nešťastie sa stalo pár kilometrov za Banskou Bystricou. Podľa polície išiel súpravový vlak smerom na Zvolen, neviezol žiadnych cestujúcich. Stalo sa to v odľahlejšom mieste, ďaleko od domov. Muž, ktorý si na koľajnice ľahol, tam zrejme prešiel pešo cez pole. "Vlak prešiel muža ležiaceho na koľajniciach," uviedla policajná hovorkyňa v Banskej Bystrici Mária Faltániová. 

Rušňovodič si muža v koľajisku v tme všimol až tesne pred nárazom, aj po zatiahnutí rýchlobrzdy sa mu podarilo vlak zastaviť až po desiatkach metrov. Mužovi ležiacemu v koľajisku už pomoci nebolo. "Lekárka cudzie zavinenie vylúčila a nariadila pitvu," dodala Faltániová. Utrpel devastačné poranenia hlavy a tváre, identifikovali ho podľa dokladov, ktoré našli.

Podľa polície ide o 30-ročného Banskobystričana. Vedľa trate našli aj jeho osobné veci. Motív jeho konania ale známy nie je. "Pri dokumentovaní prípadu bola osoba stotožnená, ide o 30-ročného muža z Banskej Bystrici, začali trestné stíhanie pre usmrtenie," uviedla Faltániová. Trať bola po nehode neprejazdná viac ako tri hodiny. Medzi Banskou Bystricou a Zvolenom kvôli tomu meškalo niekoľko osobných vlakov, ako aj dva rýchliky do Bratislavy.

Pri nehodách s vlakmi ide často o fatálne následky. Vlaku totiž trvá dlhšie, kým sa ho podarí zastaviť, preto je vyhnutie sa zrážke na poslednú chvíľu takmer nemožné. Pozrite si archívnu reportáž.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy