Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Upratovačka v škole kradla deťom peniaze z tašiek. Odhalili a usvedčili ju 12-roční žiaci
Zdielať na

Upratovačka v škole kradla deťom peniaze z tašiek. Odhalili a usvedčili ju 12-roční žiaci

PLEŠIVEC / Žiakom zo základnej školy v obci Plešivec pri Rožňave mizli peniaze, ktoré mali pripravené na desiatu. Žiaci sa vynašli a v triede umiestnili skrytú kameru. Školského zlodeja teda odhalili 12-ročné deti a s dôkazom v rukách prišli za riaditeľom školy.

Upratovačka kradla deťom peniaze v tejto základnej škole. Pohoršení neostali len rodičia, ale aj riaditeľ školy, ktorý sa do kamery nedokázal ani vyjadriť. "Veľmi nás to mrzí, veľmi nás to zobralo. Nielen mňa, ale aj učiteľov, ja vidím ako chodia po chodbách," vraví riaditeľ školy Jozef Mikuš. 

Inkriminované zábery nakrútili siedmaci pomocou mobilného telefónu. Je na nich jasne viditeľné, ako do triedy vojde upratovačka, skláňa sa nad školskými taškami a peniaze z peňaženiek si vkladá do vrecka.

Po tom, ako sa video dostalo k riaditeľovi, upratovačku ihneď konfrontoval. "S tým, že mám dôkaz, že brala peniaze doslova tak som jej to povedal. Najskôr ticho sedela asi 10 sekúnd, potom boli nejaké slzy," vraví ďalej riaditeľ. 

Mária sa nakoniec priznala. Riaditeľ sa s ňou nemaznal. Dostala okamžitú výpoveď. "Povedala, že áno, že brala peniaze," pokračuje Mikuš. Máriu doma TV JOJ nenašla, doma bol však jej manžel. Ako povedal ani ona sama nevie, prečo deti okrádala. "Ona sama nevie, ako sa to mohlo stať. Nebola k tomu nútená," povedal pre TV JOJ. 

Jej dcéra  ostala pohoršená, evidentne ju však konanie jej matky neprekvapilo: "To sa dalo čakať, lebo ona je špina. Je to hanba proste a takéto veci, že deti okrádať, tak to je moc." Mária pracovala v škole 12 rokov, nikdy s ňou však problémy neboli. Ako dlho si privyrábala detským vreckovým už rieši polícia.

"Polícia v tejto súvislosti prijala oznámenie a prípadom sa zaoberá. Vzhľadom na výšku škody a spôsob spáchania skutku polícia vykonáva objasňovanie priestupku proti majetku," vyjadrila sa policajná hovorkyňa Jana Mésarová. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy