Zatiahnuté
11°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Záhadná nehoda. Auto s fínskymi značkami skončilo v priekope, po posádke ale nebolo ani stopy
Zdielať na

Záhadná nehoda. Auto s fínskymi značkami skončilo v priekope, po posádke ale nebolo ani stopy

DONOVALY / Záhadná nehoda na Donovaloch. Vo štvrtok večer havarovalo v prudkých serpentínach osobné auto s fínskymi evidenčnými číslami a skončilo v hlbokej priekope. Keď na miesto dorazili záchranné zložky, nikoho tam nenašli. Posádka zmizla.

Cesty boli mokré a poriadne sa šmýkalo, jazda cez prudké zákruty horského priechodu skončila dopravnou nehodou. Havarované auto, metre od cesty, v hlbokej priekope našli privolaní hasiči, no po prípadnej posádke akoby sa zľahla zem. "Príslušníci po príchode nenašli žiadne osoby, zabezpečili sme vozidlo proti úniku látok," uviedol banskobystrický hasič Roman Čunderlík.

Svedkovia, ktorí krátko po havárii okolo miesta prechádzali, síce videli pri krajnici postávať viacerých mužov a podľa toho čo videli, boli zrejme aj zranení, no na príchod záchranárov, nevedno prečo, nikto z nich nepočkal. Sanitka sa tak do Banskej Bystrice vracala prázdna. "Po príchode záchranári zistili, že pacienti medzičasom miesto nehody opustili," uviedla hovorkyňa záchranárov Katarína Načiniaková.

Vozidlo, ktoré na Donovaloch havarovalo, má fínske evidenčné čísla, no to je asi tak jediné, čo je nateraz známe. Posádka zmizla a nie je jasné ani kam cestovali a za akých okolností k nehode došlo. Nepodarilo sa ich vypátrať ani policajtom, záhadou zostáva, kto auto šoféroval.

Pozrite si archívnu reportáž.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy