Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Jedenásťročného chlapca mal sexuálne zneužiť muž. Polícia prípad stále vyšetruje
Zdielať na

Jedenásťročného chlapca mal sexuálne zneužiť muž. Polícia prípad stále vyšetruje

MEDZILABORCE / Jedenásťročného školáka mal pohlavne zneužiť dospelý muž. Podľa polície sa to stalo v Medzilaborciach. Prípad vyšetrujú ako zločin sexuálneho zneužívania. Keďže ide o mimoriadne citlivý prípad, polícia o ňom zatiaľ informuje stroho.

Obeťou sexuálneho zneužívania má byť iba 11-ročný chlapec. Podľa zdroja TV JOJ smerovalo dieťa k autobusovej zastávke. Dospelý muž ho mal prenasledovať. Otrasný prípad už začala vyšetrovať polícia. "Vyšetrovateľ OR PZ Humenné v prípade vedie trestné stíhanie vo veci zločinu sexuálne zneužívanie, ku ktorému malo dôjsť v mesiaci september 2019 v Medzilaborciach," informovala policajná hovorkyňa Jana Ligdayová. 
Podrobnosti toho, čo sa malo potom diať nie je vhodné zverejniť. "Vzhľadom na poškodenú osobu ako aj citlivosť samotného prípadu bližšie informácie nebudeme poskytovať," poznamenala policajná hovorkyňa. 

Príznaky detí pri opakovanom zneužívaní

Podľa odborníkov sú najčastejšie zneužívané dievčatá pričom chlapci predstavujú asi 20-percent zo všetkých zneužívaných detí. "Keď ide o dlhodobé teda opakované pohlavné zneužívanie, tak dôjde k poruchám správania, to dieťa sa zmení. Buď začne byť nepriateľské aj k vlastným rodičom a súrodencom alebo začne mať problémy s trávením, začne zle spávať," vysvetlila sexuologička Danica Caisová. 

Sexuologička upozorňuje, že pri jednorázovom sexuálnom kontakte je takmer nemožné, aby to rodičia odhalili, pokiaľ sa im dieťa samo nezdôverí. Páchateľmi sú často ľudia z ich blízkeho prostredia. Len výnimočne páchajú sexuálne zneužívanie ženy. "Ak ide o dlhodobé zneužívanie dieťaťa, tak je to spravidla niekto z jeho okolia, ak sa jedná o jednorázový sexuálny akt, tak sú to zvyčajne cudzí muži," poznamenala ďalej sexuologička. 

Polícia v tomto prípade zatiaľ nikoho neobvinila.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy