Zatiahnuté
11°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Kuriózna situácia v Snine: Muž sa pri prechádzke prepadol do kanála
Zdielať na

Kuriózna situácia v Snine: Muž sa pri prechádzke prepadol do kanála

SNINA / Kráčate po chodníku a z ničoho nič sa prepadnete do kanalizačnej šachty. Presne to sa stalo 42-ročnému mužovi v Snine. A to nie je všetko. Muž sa v šachte zasekol a utrpel viacero zranení.

Podľa polície sa to stalo vo večerných hodinách. Muž kráčal po chodníku pred základnou školou. Ide o frekventované miesto pohybu chodcov. Podľa Východoslovenskej vodárenskej išlo o poklop armatúrnej šachty vybudovanej na verejnom vodovode. "42.ročný Sninčan pred hlavným vstupom do areálu školy stúpil na uvoľnený kanalizačný poklop, ktorý nebol nijako označený," informovala policajná hovorkyňa Jana Ligdayová. 

"Uvedený poklop bol prehnutý, na to upozorňovala značka, ktorú zrejme zámerne niekto odstránil," uviedla hovorkyňa mesta  Eva Mihaliková. Podľa polície sa Sninčan prepadol do šachty až po úroveň panvy. "Muž sa v šachte zasekol. Utrpel viacero zranení," pokračovala policajná hovorkyňa Jana Ligdayová. Prípad má teda v rukách polícia. Skutok kvalifikovali ako trestný čin ublíženia na zdraví. 

Východoslovenská vodárenská poukazuje na súvislosť s výstavbou plavárne s tým, že v lokalite je zvýšený pohyb ťažkých mechanizmov. "Pred realizáciou tejto stavby bol poklop riadne osadený v ráme šachty a k nemu aj privarený, aby nemohlo dôjsť k jeho uvoľneniu. Pravdepodobne prejazdom ťažkého mechanizmu po poklope šachty došlo k jeho poškodeniu a k uvoľneniu zvarov," uviedla v stanovisku Východoslovenská vodárenská spoločnosť. 

Realizátor stavby v stanovisku uviedol, že si nie sú vedomí, aby poklop poškodili ich vozidlá. Poukazuje na fakt, že úsekom prejde denne aj 20 osobných áut, ktoré si tadiaľto skracujú cestu. "Uvedená situácia nás naozaj mrzí a vedenie mesta vyjadruje úprimné poľutovanie nad touto udalosťou," dodala hovorkyňa mesta. Východoslovenská vodárenská tvrdí, že po upozornení zo strany polície poklop osadili do rámu šachty a opätovne privarili. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy