Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Rastislava poslali za mreže pre útok na policajtov. Tvrdil, že sa s nimi rád bije
Zdielať na

Rastislava poslali za mreže pre útok na policajtov. Tvrdil, že sa s nimi rád bije

TRENČÍN / Krajský súd v Trenčíne v stredu definitívne uzavrel prípad agresívneho inžiniera zo Žiliny, ktorý sa stal neslávne známy výkrikom „Rád sa bijem s policajtmi!“ Rastislav sa do potýčky s mužmi zákona dostal už minimálne trikrát a súdom už došla trpezlivosť. Za posledný incident v reštaurácii v Hornej Strede dostal vyše štyri a pol roka natvrdo.

Tridsaťročný Rastislav je  síce vyštudovaný inžinier, no okrem vzdelania sú jeho záľubou aj pästné súboje s policajtmi. Ako sám povedal, rád sa s nimi bije, pričom za útok na verejného činiteľa už bol podmienečne odsúdený a držaný vo väzbe. Len tri dni po prepustení však užil niekoľko tabliet antidepresív a napriek súdnemu zákazu vypil fľašu slivovice. 

V reštaurácii v Hornej Strene najskôr surovo napadol kuchára a verný svojej povesti potom aj privolaných policajtov z Nového Mesta nad Váhom. Jednému zlomil prst, druhému pomliaždil ruku. "On bol ako psychopat, len bil, bil, bil, nebezpečný človek je to," uviedla ešte v auguste 2018 vedúca reštaurácie Monika Jašíková. 

Za opilstvo ho odsúdili na vyše štyri a pol roka nepodmienečne, no on sa odvolal na krajský súd. Žiadal oslobodenie. "Mňa to veľmi celé mrzí, čo sa stalo, úprimne to ľutujem, no, ale na celú tú vec si vôbec nepamätám," tvrdil v januári obžalovaný Rastislav. Krajsky súd však napokon jeho odvolanie zamietol ako nedôvodné a poslal bitkára na štyri roky a osem mesiacov nepodmienečne za mreže, a to s definitívnou platnosťou.

Pozrite si archívnu reportáž.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy