Polojasno
15°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
Priateľku topil v studenom potoku, udieral ju a vyhrážal sa jej smrťou. O osude Romana rozhodol súd
Zdielať na

Priateľku topil v studenom potoku, udieral ju a vyhrážal sa jej smrťou. O osude Romana rozhodol súd

BÁNOVCE NAD BEBRAVOU / Topil svoju priateľku v studenom potoku, udieral ju a vyhrážal sa, že ju zabije. Stalo sa to ešte vo februári. 27-ročného muža obžalovali zo zločinu obmedzovania osobnej slobody a prečinu nebezpečného vyhrážania. Dnes ho eskortovali na okresný súd v Bánovciach and Bebravou.

Roman (27) na svoju družku podľa obžaloby zaútočil mimoriadne agresívnym spôsobom. Najskôr sa začali hádať. "Mal ju schmatnúť za kabát, popri tom sa vyhrážať zabitím jej a jej matke. Následne s ňou prišiel k potoku, s tým že ju utopí," uviedol Pavol Kudlička, hovorca KR PZ Trenčín. "Stál nad poškodenou a tlačil ju pod hladinu vody necelú minútu, pričom ležala na chrbte a celá bola vo vode, nemohla dýchať," doplnil sudca Okresného súdu Bánovce nad Bebravou.

​Nakoniec ju pustil. Žena ušla na cestu, ale ani tu jej podľa obžaloby nedal pokoj. "Videl som, že ju začal mlátiť, ťahal ju za vlasy, tam ju kopal," opísal udalosti svedok. Zatiaľ čo ju bil, v kočíku hneď vedľa nich spalo ich dieťa. Romanova agresivita rástla. "Potom prevrátil kočiar a keď prevrátil kočiar, tak ja som utekal zachraňovať to dieťa," dodal svedok.

Ženu aj dieťa zachránili okoloidúci. Páchateľ ušiel. O dva dni ho zadržali policajti. "Vyhlasujem vinu, som vinný, priznávam sa k tomu čo som spáchal, mal som vypité, keby som nemal vypité, tak sa to nestane," povedal obžalovaný. "Obžalovaný od začiatku nepopieral, že skutok spáchal tak, ako to bolo napísané v obžalobe, bola to aj poľahčujúca okolnosť," potvrdil Ján Kanaba, obhajca obžalovaného. "Mne je to všetko ľúto, chcem sa ospravedlniť poškodenej," dodal obžalovaný. 

To, že sa obžalovaný priznal, mu v konečnom dôsledku výrazne pomohlo.Hrozilo mu tri až osem rokov. Keďže bol v minulosti odsúdený za lúpež, spodná hranica trestnej sadzby sa mu o polovicu posunula smerom nahor. Súd mu trest nakoniec znížil. Vo väzení strávi tri roky. "Bolo možné mu priznať poľahčujúcu okolnosť vo forme ľútosti, urobil vyhlásenie o vine, spolupracoval s orgánmi činnými v trestnom konaní," objasnil rozhodnutie sudca. "S odôvodnením a rozhodnutím súdu sme spokojní a preto sme sa ani neodvolali," dodal obhajca obžalovaného. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy