Oblačno
13°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Muž si sadol za volant pod vplyvom alkoholu. Po nehode z miesta aj so spolujazdcom ušli
Zdielať na

Muž si sadol za volant pod vplyvom alkoholu. Po nehode z miesta aj so spolujazdcom ušli

RIMAVSKÁ SOBOTA / Opitý muž bez vodičského preukazu rozbil auto svojmu švagrovi. V Rimavskej Sobote vpálil rovno do železnej brány a v areáli firmy zdemoloval aj niekoľkotonové kontajnery. So spolujazdcom z miesta ušli.

Priebeh dopravnej nehody zachytili kamery. Na obrovskú ranu spozorneli obyvatelia okolitých ulíc. Vodič musel ísť naozaj veľmi rýchlo. Pravdepodobne nepoznal časť mesta a netušil, že sa dostal do slepej ulice. Keď natrafil na bránu do areálu firmy, zastaviť už nestihol. "Auto závratnou rýchlosťou prerazilo bránu a v podstate skončilo v železných kontajneroch. Štyri ťažké kontajnery posunulo. Auto bolo veľmi zdevastované," uviedol zamestnanec firmy.

Dvom mužom sa ale vôbec nič nestalo. "Spolujazdec s vodičom utiekli z miesta nehody," povedal zamestnanec firmy. Muži boli evidentne dezorientovaní a nevedeli, kde sa nachádzajú. Na záberoch z priemyselnej kamery je vidieť ako najskôr utekali smerom k policajnej stanici, potom sa otočili a unikali opačným smerom. Policajtom sa ich podarilo za krátku dobu vypátrať.

Chytili ich niekoľko stoviek metrov od miesta nehody. Obidvom im dali fúkať. Alkohol zistili u jedného z nich, a to u 23-ročného Júliusa. Práve on sa priznal k tomu, že auto šoféroval. "Pri dychovej skúške mu namerali 1,65 promile alkoholu. Polícia ho už obvinila z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky," povedala policajná hovorkyňa v Banskej Bystrici Mária Faltániová. Auto patrilo jeho príbuznému. Ten ani netušil, že si ho Július zobral. Keby to vraj tušil, nikdy by mu ho nepožičal. Nemá totiž ani vodičský preukaz. Obvinený muž je ešte stále v policajnej cele. V najbližších hodinách by mal ale predstúpiť pred sudcu, ktorý bude rozhodovať o treste v takzvanom superrýchlom konaní.

Mnohí vodiči si neváhajú sadnúť za volant napriek tomu, že vedia, že sú pod vplyvom. Pozrite si archívnu reportáž.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy