Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Aktéra policajnej naháňačky v Bratislave už obvinili. Za volantom navyše nemal čo robiť
Zdielať na

Aktéra policajnej naháňačky v Bratislave už obvinili. Za volantom navyše nemal čo robiť

BRATISLAVA / Policajná naháňačka sa skončila nehodou. Muži zákona priamo na ulici v bratislavskom Ružinove ešte v piatok zadržali dvoch mužov. Prokurátor už podal obžalobu.

Bratislavčana (42) na modrej Škode Rapid spozorovali policajti krátko popoludní v civilnom aute na Trnavskej ceste. Keďže nerešpektoval dopravné značenia, vošiel do protismeru, či preletel na červené na semaforoch išli za ním. Vodič však dupol na plyn. Policajti boli v jeho tesnom závese. No pri nákupnom centre v bratislavskom Ružinove chcel vo veľkej rýchlosti prejsť križovatkou pomedzi dve autá. Tento manéver mu však nevyšiel. Do oboch narazil a zostal stáť v križovatke. To už policajti utekali za ním. V aute sedel aj spolujazdec a oboch zadržali. Následne dorazili policajné hliadky.

Podľa informácií TV JOJ mali policajti nájsť v aute drogy, ktoré poslali na expertízu."Poverený príslušník začal trestné stíhanie pre obchodovanie z drogami. Druh a množstvo omamných a psychotropných látok je v súčastnosti predmetom vyšetrovania," uviedla policajná hovorkyňa Veronika Slamková. 

V kufri auta dokonca mali byť aj rôzne diely z vozidiel. Oboch miestni ľudia poznali pre obchodovanie s drogami a zrejme ide aj o autičkárov. Auto dokonca nebolo ani jedného z nich. A to ešte nieje všetko. "Následnou lustráciou bolo zistené, že vodič viedol vozidlo aj napriek tomu, že mal zákaz činnosti viesť motorové vozidlo," dodala Slamková. 

Na mieste zasahovali aj záchranári, keďže sa vodič pri náraze zranil. V nemocnici v bratislavskom Ružinove mu lekári urobili ďalšie vyšetrenia. Podľa informácií TV JOJ mal byť totiž pod vplyvom drog.

Bratislavčanovi hrozí v prípade dokázania viny dvojročné väzenie. Vec budú riešiť v takzvanom super rýchlom konaní.

Pozrite si archívnu reportáž o prípade: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy