Oblačno
13°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Špeciálny prokurátor odpovedal na otázky o Gorile, 204-tisícovom vklade na svoj účet, aj o tom kedy skončí vo funkcii
Zdielať na

Špeciálny prokurátor odpovedal na otázky o Gorile, 204-tisícovom vklade na svoj účet, aj o tom kedy skončí vo funkcii

BRATISLAVA / Špeciálny prokurátor Dušan Kováčik v pondelok viac než hodinu odpovedal na otázky poslancov o Gorile, 204-tisícovom vklade na svoj účet, aj o tom kedy skončí vo funkcii. Nevyhol sa ani nepríjemnej otázke o svojom účinkovaní v prepisoch komunikácie z Threemy. Podľa nich vraj vybavoval veci pre Kočnera či Bödöra, čo on rázne odmieta.

"Mne neprináleží teraz o tom hovoriť, ale ja už neviem tie vedrá výkalov a tie špiny, ktoré sú mi neustále vylievané na hlavu, ja už neviem sa ináč brániť. Len možno cestou porušovania určitých skutočností," rozohnil sa špeciálny prokurátor Dušan Kováčik na otázkach o vyšetrovaní Gorily, kde si mal údajne žiadať originály nahrávok, čo vyvolávalo pochybnosti. "Marián K. za toto nie je stíhaný, že sa to našlo u neho, že to mal. To nie je sranda, toto prehliadame? Mám tvrdiť, že toto sa našlo u neho, 4 CD, ktoré mi poslal pán vyšetrovateľ? Tam sa našiel USB kľúč, stopa číslo 21, nič iné som nechcel," dodal Dušan Kováčik.

Dušan Kováčik musel odpovedať na otázky nielen o financovaní svojho bytu, ale aj o údajnej komunikácii s Bödörovcami či s Marianom Kočnerom, podľa ktorého mal určite niečo vybavovať. Kováčik v tomto prípade hovorí o neexistujúcich vzťahoch a o tom, že pre týchto pánov nikdy nič nevybavoval. Možno sa s nimi stretol, ale len na spoločenských alebo športových podujatiach. "Každý, kto ma pozná vie veľmi dobre, aký je môj vzťah k Marianovi K., preto ma uráža, keď ma niekto s ním dáva dohromady. Sťažnosť som mu zamietol, voči tej osobe je vznesené obvinenie a je podaná obžaloba," tvrdil špeciálny prokurátor. 

Dušan Kováčik trvá na tom, že s menovanými ľuďmi nemá žiadne vzťahy a opakuje, že zo svojej funkcie odíde skôr, ako mu v roku 2021 skončí funkčné obdobie. "Ja musím bojovať za očistu svojho mena. Ja nemôžem utekať, ja nemám dôvod utekať. Teraz, keby som odišiel, tak sa to celé otočí a povedia, že utekám, ale pred čím?" povedal Dušan Kováčik.

Špeciálny prokurátor ale potvrdil, že o svojom odchode bude včas informovať, ale na otázku, či to bude ešte pred voľbami odpovedal neurčito. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy