Zatiahnuté
20°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Nepríjemné prekvapenie pre prievidzských poľovníkov. Vandal im zničil posedy za 7000 eur
Zdielať na

Nepríjemné prekvapenie pre prievidzských poľovníkov. Vandal im zničil posedy za 7000 eur

PRIEVIDZA / Poľovníkov v prievidzskom okrese čakalo v lese nad obcou Chvojnica nepríjemné prekvapenie. Neznámy páchateľ im zničil štyri posedy. Tie sú od dediny vzdialené asi tri kilometre. Páchateľ ich odrezal motorovou pílou a zvalil na zem. Škodu odhadli na 7000 eur.

Poľovníkom sa naskytol nepríjemný pohľad. V lesoch nad obcou Chvojnica vyčíňali vandali. Do lesa prišli s motorovou pílou a odniesli si to poľovnícke posedy. "Došlo k poškodeniu štyroch posedov v našom odštepnom závode Prievidza. Vec sme nahlásili na polícii," uviedol Pavel Machava, hovorca Lesy SR. "Pátrame po neznámom páchateľovi, ktorý poškodil štyri posedy v Pravňanskej doline a jej okolí. Vlastníkovi, Lesom SR spôsobil škodu 7000 eur," informovala Danka Adámiková, hovorkyňa KR PZ Trenčín. 

​Jeden z posedov sa rozletel na márne kúsky. Aj v tomto prípade ho niekto odpílil. "Keďže boli tieto posedy spílené, určite sa jednalo o vandalstvo, alebo o pomstu," tvrdí poľovník Ján Kuchárik. Neznámy páchateľ musel lokalitu veľmi dobre poznať. Posedy zničil počas noci. "Stavba posedu, to je kopa práce poľovníkov, peňazí a určite to zamrzí, keď ich nájdu spílené," povedal Ján Kuchárik. V posledných týždňoch využívali poľovníci posedy veľmi často. Striehli tam najmä na diviaky, ktoré musia strieľať kvôli africkému moru. "Posedy slúžia na monitoring zveri, lovenie, ale má to aj iné funkcie," vysvetlil poľovník. 

​To, či išlo v tomto prípade o vandalizmus, alebo o pomstu určí až vyšetrovanie. "Začali sme trestné stíhanie vo veci prečinu poškodzovania cudzej veci," dodala Danka Adámiková, hovorkyňa KR PZ Trenčín. 

Zničené posedy našli ešte v marci aj poľovníci z Námestova:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy