Jasno
Bratislava
Jozef
19.3.2024
Hrajú sa na nepočujúce a okrádajú ľudí
Zdielať na

Hrajú sa na nepočujúce a okrádajú ľudí

POVAŽSKÁ BYSTRICA / Hrajú sa na nepočujúce a takto vylákajú od dôverčivých ľudí peniaze. Pohybujú sa po celom Slovensku. V momente, ako zazrú policajtov, zmiznú. Naposledy ich zaznamenali kamery mestskej polície v Žiline a v Považskej Bystrici.

Nová Kamera, ktorá nasnímala dve podvodníčky, bola nainštalovaná sotva dva dni. Považská Bystrica má dovedna 52 kamier a záznamy z nich sú kvalitné.

Dve Rumunky, ktoré sa tvária ako nepočujúce, skúšali šťastie aj na Považí. Ich scenár je vždy rovnaký. V meste oslovia kohokoľvek. Skúšajú to na starších, ale aj na mladých. Rozprávka o vyberaní peňazí pre chudobné deti väčšinou zaberie a ak sa niekto opýta na povolenie aj na to sú pripravené, aj keď len zdrapom papiera.

"Tento doklad nemal žiadne opodstatnenie a oprávnenie na vyberanie zbierky," hovorí Juraj Lieskovský, náčelník Mestskej polície v Považskej Bystrici.

Na miesto prišla hliadka, ale aj policajt v civile a práve včas. Starší muž už Rumunke podával 20 eurovú bankovku. "Ja som upozornil občana, aby si tieto peniaze vzal naspäť, že narazil na podvodníčku," opisuje situáciu Juraj Lieskovský. 

Obe ženy tak museli s náčelníkom na mestskú políciu, odrazu počuli a vedeli aj hovoriť. Dostali blokovú pokutu. Policajti ľudí upozorňujú, aby si na podobných podvodníkov dávali pozor.

Počas nakrúcania stretla TV JOJ aj dve dievčatá ktoré v centre zbierali peniaze, ich zbierka mala ale všetky náležitosti. "Máme povolenie od ministerstva vnútra," povedala nám dobrovoľníčka.

Nádoba, do ktorej peniaze zbierajú, je zapečatená. Dobrovoľníčky sa tak k peniazom fyzicky nedostanú.

Kamery sú pri odhalení podvodníkov na nezaplatenie:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy