Jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Kradli autá v zahraničí, jeden z nich už je za mrežami
Zdielať na

Kradli autá v zahraničí, jeden z nich už je za mrežami

ZLÍN / Tri ukradnuté autá v priebehu dvoch dní sa podarilo vypátrať českým policajtom. Dve z nich ukradli v Rakúsku a Českom len prechádzali. Jeden z vodičov je na úteku. Ďalší putoval za mreže a tretí čaká na vydanie na trestné stíhanie.

Polícia zaznamenala prenasledovanie Mercedesu, ktorý páchateľ ukradol v Zlíne. Už po asi dvoch hodinách od nahlásenia ho policajti začali prenasledovať. Vodič sa im snažil ujsť a riskantnou jazdou ohrozoval ďalších vodičov.

Vodič išiel miestami rýchlosťou až 160 kilometrov za hodinu a to aj v meste alebo v obci. Dokonca sa bočne stretol s oproti idúcim autom. Len vďaka pohotovej reakcii vodiča sa to neskončilo čelnou zrážkou. Neskôr sa policajtom auto stratilo z dohľadu. O pár minút ho našli odstavené bez posádky.

Policajti zadržali 32 ročného muža.Keďže naňho súd vydal príkaz na dodanie do výkonu trestu putoval priamo do väznice. Priznal však, že s ním bol aj ďalší muž, ktorého ešte v ten deň policajti taktiež vypátrali.

Zadržali aj 28 ročného Poliaka, ktorý šoféroval auto ukradnuté v Rakúsku. Odtiaľ bolo ukradnuté aj tretie auto, jeho vodič je však zatiaľ na úteku. Vozidlá polícia vráti pôvodným majiteľom. 

Niektorí nešikovní zlodeji sa do kradnutia púšťajú pod vplyvom alkoholu:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy