Polojasno
14°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Medzinárodne hľadaný Juraj unikal Interpolu. Po divokej nočnej jazde a šprinte po námestí ho chytili policajti
Zdielať na

Medzinárodne hľadaný Juraj unikal Interpolu. Po divokej nočnej jazde a šprinte po námestí ho chytili policajti

SPIŠSKÁ NOVÁ VES / Medzinárodne hľadaný Juraj zo spišskonovoveskej osady unikal Interpolu. V noci to skúsil aj pred policajtmi, to sa mu už nepodarilo. PMJ-čkárov upútala neosvetlená značka na jeho aute a začala sa divoká naháňačka ulicami mesta.

Čierne BMW zastavovala hliadka na ulici Odborárov. Keď 37-ročný Juraj zbadal za svojím autom rozsvietené majáky PMJ-čkárov, absolútne nemal v úmysle zastaviť. "Policajti na zastavenie vozidla použili výstražné svetelné a zvukové zariadenie a znamenie „STOP“, vodič však nereagoval, naopak, zrýchlil a v spišskonovoveských uliciach policajtom unikal. Policajné hliadky prenasledovali unikajúce vozidlo a snažili sa ho zablokovať služobnými vozidlami," uviedla Lenka Ivanová, hovorkyňa KR PZ Košice.

Divoká naháňačka na autách skončila až v centre mesta. Vodič tam nabúral do železného stĺpika a začal utekať cez námestie. "Asi si myslel, že prejde, ale neprešiel. Vyskočil z auta a utekal smerom do centa. A policajti ho začali naháňať," opísala situáciu svedkyňa naháňačky. 

Je šťastie, že sa s autom nedostal na plné námestie ľudí, ale zábrana ho zastavila. Hliadkam prenasledujúcim šprintujúcého Juraja pomáhali aj ľudia na námestí. Ukazovali im, kadiaľ uteká. Po približne 600 metroch behu sa jeho sloboda skončila. "Niekoľkokrát počas úteku spadol, avšak na Baníckej ulici mu už cestu skrížila hliadka pohotovostnej motorizovanej jednotky, ktorá muža kladúceho aktívny odpor, za pomoci donucovacích prostriedkov zadržala," vysvetlila Lenka Ivanová.

Na jeho zaistení spolupracovalo viacero hliadok PMJ-čkárov aj obvoďákov. Juraj je pre policajtov známou firmou. Ako pre TV JOJ povedal jeho otec, špecializoval sa na vlámačky. Aj v aute bolo nájdené páčidlo. Po predvedení na obvodné oddelenie a lustrácii bol zrejmý dôvod pokusu o útek. "Ďalšími vykonávanými procesnými úkonmi bolo zistené, že na 37-ročného Juraja je vydaný Európsky príkaz na zatknutie, ktorý vydal súd v Chomutove za zločin krádeže vlámaním," povedala hovorkyňa KR PZ Košice.

Je šťastím, že svojou extrémne nebezpečnou jazdou ulicami mesta nikomu neublížil. Ako ukázala dychová skúška, opitý nebol. "Na zistenie požitia iných toxikologických látok bol podrobený vyšetreniu," dodala Lenka Ivanová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy