Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Policajti zadržali muža, ktorý mieril kušou a vzduchovkou na lesníkov. V krvi mal skoro 3 promile
Zdielať na

Policajti zadržali muža, ktorý mieril kušou a vzduchovkou na lesníkov. V krvi mal skoro 3 promile

POLTÁR / Lesníkov cestou z hory ohrozoval zbraňou neznámy muž. Keď ho policajti zadržali, našli mu v aute dve zbrane. Obe boli podľa zdroja TV JOJ nabité. Muž čelí obvineniu z troch trestných činov.

Lesníci doteraz nevedia pochopiť konanie muža. Nemali s ním totiž žiadny konflikt, dokonca ho ani nepoznali. Najskôr na nich vytiahol kušu, a potom na nich namieril vzduchovku. Netušili, či sú zbrane nabité a ani to, či ozbrojený muž plánuje vystreliť. Podarilo sa im z miesta odísť a prípad oznámili na polícii. Podozrivý muž sa už medzitým na svojom aute presunul do obce Zlatno, kde ho zadržala hliadka.

Policajti zistili, že za volantom nemal čo robiť. V máji ho totiž odsúdili za jazdu pod vplyvom alkoholu. Vtedy síce vyviazol s podmienkou, no súd mu zakázal viesť akékoľvek motorové vozidlo a to na viac ako päť rokov. Nielenže porušil zákaz, ale aj tentokrát šoféroval opitý. "Pri dychovej skúške mu namerali 2,58 promile alkoholu. Polícia obvinila 64-ročného muža z troch trestných činov," informovala Mária Faltániová, hovorkyňa KR PZ Banská Bystrica. A to z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky, z marenia výkonu úradného rozhodnutia, a z nebezpečného vyhrážania. "Po vykonaní procesných úkonov, bol umiestnený do policajnej cely a bol spracovaný podnet na jeho vzatie do väzby," doplnila hovorkyňa. 

Keďže podľa súdu existuje dôvodná obava, že muž bude pokračovať v trestnej činnosti, rozhodol o jeho väzobnom stíhaní. Rozhodnutie je právoplatné.

V Trnave 30-ročný muž ohrozoval ľudí na námestí so zbraňou v ruke:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy