Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
V obchode cítili ostrý zápach a zle sa im dýchalo. Dezinfekčné prostriedky spôsobili problémy zákazníkom
Zdielať na

V obchode cítili ostrý zápach a zle sa im dýchalo. Dezinfekčné prostriedky spôsobili problémy zákazníkom

TREBIŠOV / Nepríjemnú skúsenosť majú zákazníci predajne v Trebišove. Pri nakupovaní cítili ostrý zápach. Spočiatku tomu nevenovali pozornosť, no všimli si fľaky na oblečení a dokonca mali aj zdravotné ťažkosti.

Zákazníci odchádzali z nákupného centra poriadne rozhorčení. Nechtiac sa totiž dostali do kontaktu s chemikáliou. Pani Jozefína sa hneď zrána vybrala na nákup a so sebou si vzala aj nákupný vozík, ktorý bol na dotyk mokrý. Spočiatku si myslela, že je od dažďa, no neskôr zistila skutočný dôvod. "Potom, keď som išla k pokladni, asi po 40 minútach pozerám, že oblečenie mám také vyblednuté, poškodené. A myslím si, že takto sa správa textília, keď ich poškodíte savom," uviedla nespokojná zákazníčka Jozefína Vargová.

S dezinfekčným prostriedkom prišla do kontaktu pri tlačení nákupného vozíka. Po odchode z predajne si okamžite vodou opláchla ruky. "Tie ruky boli také skrehnuté, poleptané ako keby. Takisto nejak zle a mi dýchalo, tvár ma takisto štípala, pri očiach som mala pocit, ako keby mi išli slziť oči," opísala situáciu Jozefína. "V našej predajni potravín v Trebišove sme v zmysle výzvy Regionálneho úradu verejného zdravotníctva v Trebišove vykonali preventívnu deratizáciu a dezinfekciu. Realizoval ju pre nás zazmluvnený dodávateľ, ktorý však nepostupoval správne, v dôsledku čoho došlo k spomenutým nepríjemnostiam," priznal Tomáš Bezák, hovorca spoločnosti Lidl. 

Zákazníkov vraj na to nikto vopred neupozornil. Išli sa preto sťažovať. Až vtedy sa mali dozvedieť, že nákupne vozíky boli krátko pred otvorením predajne vydezinfikované. "Streli sme sa tam viacerí a takisto mali takýto problém. Mali poškodené ošatenie a sťažovali sa aj na to, že ruky mali akési nesvoje. Nikoho to nenapadlo podľa mňa, že košíky môžu byť natreté, alebo umývané savom," povedala nespokojná zákazníčka. "Ani si nechcem predstaviť čo by sa stalo, keby do kontaktu s týmito vozíkmi alebo rúčkami prišli malé deti. Ja si myslím, že by mohlo dôjsť k veľmi vážnemu poškodeniu na zdraví týchto detí," povedal Marek Varga, manžel nespokojnej zákazníčky. "S dodávateľom i zákazníkmi intenzívne komunikujeme v snahe o vyriešenie vzniknutej situácie," informoval Tomáš Bezák. 

S Pani Jozefínou sa mal obchodný reťazec dohodnúť na odškodnení. Jej však o peniaze nejde. Svojou sťažnosťou chce docieliť hlavne to, aby sa podobný incident už nezopakoval. "Nám ide o to, aby urobil opatrenia, o ktorých bude informovať aj nás, aby k takým pochybeniam už nemohlo dôjsť. Nielen tu v Trebišove, ale aj na celom Slovensku," dodal Marek Varga. 

Nepríjemný zážitok s chemikáliami má aj mamička z detského ihriska:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy