Polojasno
13°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Neexistujúce autosúčiastky za tisíce eur
Zdielať na

Neexistujúce autosúčiastky za tisíce eur

TRNAVA / Trnavskí policajti vyšetrujú prípad, pri ktorom niekoľko ľudí naletelo podvodníkovi na internete. Na známej bazárovej stránke mal predávať auto-súčiastky. Samozrejme, nikdy žiadne nemal. Svoje obete tak pripravil o tisícky eur.

Na internete mal ponúkať na predaj rôzne auto-súčiastky, vrátane náhradných dielov. Záujemcov mal lákať na výhodnú kúpu. V tomto prípade využil zaujímavú taktiku. Ponúkal prevažne komponenty do špeciálnych áut, ku ktorým nie ľahké sa dostať. S tým, kto mal záujem komunikoval cez telefón a platbu vyžadoval výlučne vopred na bankový účet.

"Doposiaľ polícia eviduje škody za 2661 eur a nie je vylúčené, že týchto osôb je v skutočnosti i viac," hovorí Mária Linkešová, hovorkyňa KR PZ Trnava.

Páchateľ si na známej bazárovej stránke vytvoril viacero inzerátov. V každom z nich vystupoval pod iným menom, telefónnym číslom či e-mailovou adresou.

Nikto z kupujúcich sa tovaru nedočkal. Podvodník si to, ale poriadne nepremyslel. Podľa zdroja blízkeho vyšetrovaniu mali telefónne čísla patriť jeho priateľom, rodinným príslušníkom či dokonca deťom. Polícii tak uľahčil prácu. Podvodov sa podľa polície dopustil v čase od marca do konca júla.

"Ak sa stanete obeťou podvodníka, kontaktujte políciu. Všetky informácie o osobe, aj internetovú komunikáciu si pre tento prípad uchovajte," dodáva Mária Linkešová.

Polícia preto vyzýva ľudí, ktorí v tomto čase reagovali na takýto inzerát, aby neváhali a kontaktovali ich.

Aj keď stránka vyzerá seriózne, môže ísť o podvod. Buďte opatrní!

Súvisiace články

Najčítanejšie správy