Skoro jasno
15°
Bratislava
Nehoda pri Liptovskom Hrádku. Muž skončil s autom napichnutý na zábradlí
Zdielať na

Nehoda pri Liptovskom Hrádku. Muž skončil s autom napichnutý na zábradlí

PODTUREŇ / Bezmála 3,5 promile nafúkal vodič, ktorý havaroval v Podturni neďaleko Liptovského Hrádku. Muž plynule zišiel z cesty a s autom sa doslova napichol na zábradlie blízko podjazdu. Kedy presne k nehode došlo nie je jasné.

Záchranné zložky privolali na miesto nehody okoloidúci vodiči. Tí spozorovali muža sediaceho v nabúranom aute približne o pol 8 ráno. Vozidlo išlo v smere od Liptovského Hrádku na Liptovský Mikuláš, keď vodič vyšiel z jazdného pruhu a doslova sa napichol na zábradlie. 59-ročný muž mal povrchové poranenia v oblasti tváre, bol mierne dezorientovaný. Záchranári ho po ošetrení previezli do nemocnice. "Pacient mal len povrchové poranenia v oblasti tváre. Záchranári ho po ošetrení previezli na oddelenie traumatológie do nemocnice v Liptovskom Mikuláši za účelom ďalších vyšetrení," vyjadrila sa hovorkyňa záchranárov Katarína Načiniaková.


V aute aj vedľa neho našli policajti fľaše od alkoholu. Nebolo prekvapením, že dychová skúška dopadla pozitívne."58-ročný muž sa podrobil dychovej skúške, s pozitívnym výsledkom 1,59mg/l alkoholu vo vydychovanom vzduchu, čo je v prepočte 3,31 promile," informoval policajný hovorca Radko Moravčík.  

Alkohol za volantom predstavuje problém naprieč všetkými vekovými skupinami. Svedčí o tom aj ďalšia nehoda z Liptova. Bezmála 2 promile nafúkal len 18-ročný mladík, potom ako havaroval v Ružomberku. V centre mesta narazil do stĺpa s kamerami mestskej polície, ktoré poškodil. Vodičské oprávnenie mal pritom len pár dní. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy