Zatiahnuté
11°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Zrážka traktora s autom si vyžiadala dvoch zranených. Po 14-ročného chlapca letel vrtuľník
Zdielať na

Zrážka traktora s autom si vyžiadala dvoch zranených. Po 14-ročného chlapca letel vrtuľník

TREBIŠOV / Vážna nehoda sa včera podvečer stala v okrese Trebišov. Zrazil sa pri nej traktor s osobným autom, v ktorom sa okrem vodiča viezol aj 14-ročný chlapec. Toho leteckí záchranári previezli do nemocnice. Počas dokumentovania nehody bola cesta v oboch smeroch uzavretá.

K vážnej nehode došlo medzi obcami Novosad a Hraň. Zrazilo sa tu osobné auto s traktorom. Poľnohospodársky stroj, za volantom ktorého sedel 19-ročný vodič, podľa polície vychádzal z poľa na cestu, keď zo zatiaľ nezistených príčin došlo k zrážke so škodovkou. Tá po nehode skončila v priekope. 

"Traktor stál, ale to tak vyzerá ako keby on do traktora narazil. Vošiel na kraj, asi chytil trošku to závažie a ho otočilo. Ale slnko svietilo, či náhodou neoslnilo šoféra," konštatuje miestny obyvateľ. 

Náraz musel byť veľmi siný, keďže osobné auto po ňom zostalo úplne zdemolované. Jeho posádku tvorili dvaja ľudia, 20-ročný vodič a 14-ročný spolujazdec. Zraneným prišli na pomoc všetky záchranné zložky. "Po príchode na miesto zásahu jedna osoba bola mimo osobného vozidla, druhá osoba sa nachádzala vo vozidle. Nebola pri vedomí, bola ťažko zranená," približuje veliteľ zásahu Martin Tomko. 

Chlapca previezli v umelom v spánku 

14-ročný chlapec utrpel vážne poranenia na viacerých častiach tela, na pomoc mu prileteli leteckí záchranári, ktorí ho v umelom spánku previezli do Košíc.

"Po doplnení liečby a preložení na palubu vrtuľníka bol chlapec v umelom spánku s takzvanou polytraumou letecky prevezený na kliniku úrazovej chirurgie univerzitnej nemocnice v Košiciach," potvrdila hovorkyňa leteckých záchranárov Zuzana Hopjaková. 

Pomoc záchranárov potreboval aj mladý vodič osobného auta

Podľa predbežnej lekárskej správy by sa zo zranení nemal liečiť viac ako 42 dní, po nehode skončil v Trebišovskej nemocnici. "Pacient bol prijatý do Trebišovskej nemocnice s ľahkými zraneniami. Jeho zdravotný stav je stabilizovaný," vysvetľuje Jana Fedáková, hovorkyňa siete nemocníc Svet zdravia. 

Ani u jedného zo šoférov policajti alkohol nezistili. "Vykonanou dychovou skúškou nebola u vodičov zistená prítomnosť alkoholu v dychu," dodáva hovorkyňa KR PZ Košice Lenka Ivanová. Polícia k vyšetrovaniu nehody prizvala aj znalca z odboru dopravy. Ten bude zisťovať presnú príčinu zrážky. Trebišovský policajný vyšetrovateľ začal trestné stíhanie pre ublíženie na zdraví.

Tri zdemolované autá a štyria vážne zranení. Zábery z nehody pri Pezinku naháňajú strach: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy