Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Vodiči, pozor! Polícia už bude posielať pokuty poštou
Zdielať na

Vodiči, pozor! Polícia už bude posielať pokuty poštou

BRATISLAVA / Teraz by mali zbystriť pozornosť všetci vodiči. Polícia od utorka, prvého októbra, využíva inštitút objektívnej zodpovednosti. Kompetentní tak chcú zabrániť zbytočným nehodám a bojovať proti nezodpovedným šoférom.

V Praxi to znamená, že policajná hliadka Vás za priestupok nemusí fyzicky zastaviť a pokutu Vám pošle poštou, priamo na Vašu adresu. Pokuta spolu s fotografiou a šekom na zaplatenie vám môže prísť za rôzne dopravné priestupky. 

Napríklad za vysokú rýchlosť, prejazd cez červenú, telefonovanie alebo za jazdu v autobusovom pruhu. Polícia si od týchto opatrení sľubuje v prvom rade menej priestupkov a viac zachránených životov na cestách.

"Tým vám chceme opätovne pripomenúť striktné dodržiavanie všetkých dopravných predpisov. Ako už polícia avizovala, v záujme ochrany života a zdravia účastníkov cestnej premávky v kontrolách nepoľaví," pripomína hovorkyňa PPZ SR Denisa Baloghová. 

"Myslím si, že keď dostanete jednu alebo dve takéto zásielky, tak si rozmyslíte, či budete porušovať predpisy alebo nebudete porušovať predpisy. Pre tých, ktorí majú napríklad ťažšiu nohu na plyne, no tak nech sa pripravia na to, že budú sponzorovať dopravnú políciu viacej ako inokedy," poznamenal dopravný konzultant Maroš Palesch. 

Takúto "novinku" privítali aj vodiči

"Funguje to tak aj v zahraničí, tak aj možno u nás to bude fungovať. Šofér povie, že to je šikana, ale asi to je správne. Ja si myslím, že je to dobré aby si ľudia uvedomili, že sú za volantom a môžu spôsobiť niečo. Keď prekročia tak si majú uvedomiť, že majú byť za to zodpovední. Aspoň nebudú zbytočne autá požičiavať druhým, lebo si budú následky niesť oni," myslia si vodiči. 

"Ja si myslím, že je to v prvom rade v hlavách vodičov. Keď dodržiavam predpisy, je mi to jedno, či sú na uliciach alebo či je to v rámci objektívnej zodpovednosti. Výhodné je to pre policajtov v tom slova zmysle, že nemusia niekoho naháňať a hlavne nie na preplnených cestách Bratislavy a okolia," dodáva Palesch. 

Tri zdemolované autá a štyria vážne zranení. Zábery z nehody pri Pezinku naháňajú strach: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy