Oblačno
10°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Agresívny muž napadol policajta. Všetko spustil spor v domácnosti
Zdielať na

Agresívny muž napadol policajta. Všetko spustil spor v domácnosti

RUŽOMBEROK / S agresívnym správaním sa mestskí policajti stretávajú takmer denne. Veľakrát nezostane len pri vyhrážkach či vulgarizmoch. V Ružomberku sa stal policajt terčom útoku počas riešenia bežného oznámenia o rušení nočného pokoja.

Muž trúbil pod oknami bytoviek na Nábreží Milana Rastislava Štefánika dlhé minúty. Podľa všetkého tak chcel donútiť svoju priateľku, aby ho pustila do bytu.

Jediné, čo však 31-ročný Dušan docielil, bolo, že o 11-tej v noci zobudil celú ulicu. Niektorým obyvateľom po chvíli došla trpezlivosť a smerom k jeho autu začali hádzať vajíčka. To sem už smerovali aj mestskí policajti."Jeden člen hliadky pristúpil k vozidlu a vyzval muža, aby prestal porušovať nočný kľud," približuje Roman Jankovič z MsP Ružomberok. 

Ten síce s trúbením prestal, no namiesto toho začal policajtom vulgárne nadávať. "Jeho agresívne správanie vyvrcholilo tým, že napadol jedného člena hliadky. Keďže v útoku pokračoval, boli proti nemu použité donucovacie prostriedky vo forme hmatov, chvatov," vysvetľuje Jankovič. 

S podozrením že bol spáchaný trestný čin, si prípad pPrípad 78 migrantov, ktorých zadržali v kamióne, pokračuje. Súd rozhodol čo s kamiónmi tureckej spoločnostirevzala štátna polícia. "31-ročného muža vyšetrovateľ obvinil z prečinu útoku na verejného činiteľa v súbehu s prečinom výtržníctva," informuje hovorkyňa KR PZ Žilina Jana Balogová. 

Dostal dva roky 

Medzičasom však muža odsúdili za jazdu pod vplyvom alkoholu a marenie výkonu úradného rozhodnutia. Sudca mu uložil úhrnný trest na dva roky nepodmienečne.

"Súčasne bol odsúdenému uložený trest zákazu činnosti viesť motorové vozidlá akéhokoľvek druhu na 10 rokov a trest prepadnutia veci - osobného motorového vozidla. Vlastníkom veci sa stáva štát," dodáva Lenka Belavá, hovorkyňa KS Žilina. 

Na súd, riešiaci jeho útok na mestského policajta, si teda počká za mrežami.

Prípad 78 migrantov, ktorých zadržali v kamióne, pokračuje. Súd rozhodol čo s kamiónmi tureckej spoločnosti: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy