Zatiahnuté
11°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Uprostred dňa ukradol auto. Po zadržaní policajti zistili, že Zoltána hľadá aj Europol
Zdielať na

Uprostred dňa ukradol auto. Po zadržaní policajti zistili, že Zoltána hľadá aj Europol

LUČENEC / Muž z Lučenca zaparkoval auto, odskočil si na pár minút a keď sa vrátil, vozidlo bolo preč. Počas dňa mu niekto ukradol trojročné auto za asi 15 000 eur. Policajti už vedia o koho ide, páchateľ má problémy aj v zahraničí.

Ulica v centre mesta bola v čase krádeže poloprázdna. Majiteľ si tu svoje auto zaparkoval iba na pár minút. Aj táto krátka doba stačila zlodejovi na to, aby vozidlo ukradol. Odvaha mu nechýbala, no šťastie nemal. Za krátku dobu sa policajtom podarilo zistiť o koho ide. "Osoba bola v pátraní. Taktiež sa nám ju v pomerne krátkom čase vypátrať a následne zadržať," uviedla policajná hovorkyňa v Banskej Bystrici Petra Kováčiková. 

Tridsaťštyriročného Zoltána z Lučenca vyšetrovateľ obvinil zo zločinu krádeže. Nie je ale vylúčené, že k nemu pribudne aj obvinenie z drogovej trestnej činnosti. "Počas zadržiavania osoby boli u neho nájdené podozrivé látky, ktoré boli zaslané na expertízne skúmanie," povedala Kováčiková.

Zoltán sa na slobodu už nedostal. Sudca ho poslal za mreže. "Sudca pre prípravné konanie rozhodol o vzatí do väzby Zoltána D., z dôvodu takzvanej preventívnej väzby, teda z dôvodnej obavy, že obvinený bude pokračovať v trestnej činnosti," povedala hovorkyňa Krajského súdu v Banskej Bystrici Nina Uhrovičová. Rozhodnutie sudcu zrejme ovplyvnila aj trestná minulosť obvineného muža. Bol už viackrát súdne trestaný, prevažne za majetkovú trestnú činnosť.

Podľa informácií, ktoré polícia zverejnila na sociálnej sieti, ale Lučenčana hľadali aj prostredníctvom Europolu. "Podľa doteraz získaných informácií by malo ísť o osobu, ktorá sa ako člen organizovanej zločineckej skupiny mala zaoberať páchaním trestnej činnosti aj za hranicami Slovenskej republiky," dodala Kováčiková. Malo by ísť o desiatky krádeží do domovov dôchodcov a bytov starších ľudí v Rakúsku.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy