Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
FOTO: Mladý 21-ročný vodič sa prevrátil s traktorom
Zdielať na

FOTO: Mladý 21-ročný vodič sa prevrátil s traktorom

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ / Neďaleko Liptovského Mikuláša havaroval mladý traktorista. S vlečkou plnou kukurice sa prevrátil na rovnom úseku cesty. Z kabíny sa dostal po vlastných.

Za volantom traktora sedel mladý vodič. S ťažkým nákladom jazdil podľa zistení TV JOJ len druhý týždeň. S vlečkou plnou silážnej kukurice išiel od obce Svätý Kríž smerom na Partizánsku Ľupču. Z dosiaľ presne nezistených príčin, stratil nad jazdnou súpravou kontrolu. Vlečka prerazila zvodidlá, prevrátila sa na bok, pričom stiahla aj traktor. Podľa svedkov vyšiel mladík zo zdemolovanej kabíny bez pomoci.

"Dvadsaťjedenročného traktoristu sme na mieste podrobili dychovej skúške s negatívnym výsledkom," uviedla policajná hovorkyňa Jana Balogová. "Záchranári ošetrili muža s povrchovými poraneniami a akútnou stresovou reakciou. Po ošetrení bol prevezený do nemocnice v Liptovskom Mikuláši," uviedla hovorkyňa záchranárskej skupiny Katarínka Načiniaková. 

Prevrátený traktor zablokoval celú šírku vozovky. Pri jeho odvoze pomáhal aj žeriav. Aby mohli zamestnanci poľnohospodárskej firmy postaviť späť na kolesá aj vlečku, najskôr z nej museli lopatami vyhádzať niekoľko ton kukurice.

Vlečku sa podarilo prevrátiť, až keď zapojili aj druhý traktor. "Hmotná škoda je predbežne vyčíslená na sumu 42 tisíc eur. Okolnosti nehody sú predmetom šetrenia polície v Liptovskom Mikuláši," dodala Balogová. Cestu sa podarilo sprejazdniť po takmer dvoch hodinách.

Pozrite si archívnu reportáž o podobnej téme: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy