Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Nepríjemný zážitok na detskom ihrisku. Niekto potrel neznámou chemikáliou šmykľavku
Zdielať na

Nepríjemný zážitok na detskom ihrisku. Niekto potrel neznámou chemikáliou šmykľavku

TRNAVA / Nepríjemnú skúsenosť má matka z Trnavy. S jeden a pol ročným chlapcom išla na detské ihrisko, kde sa jej syn rád hráva. Chlapec sa spustil po šmykľavke, následne si všimla, že je mokrý od neznámej látky, ktorá podozrivo zapáchala. Podozrenie, že ide o chemikáliu, sa o chvíľu prejavilo na jeho oblečení.

Trnava, pondelok podvečer. Matka Michaela so svojim 15-mesačným synom išli na detské ihrisko len pár metrov od bytu, v ktorom žijú. Malý Michael si to namieril rovno na šmykľavku, na ktorej sa vždy rád šmýka."Keď sa šmykol vlastne dolu, tak som ho zobrala na ruky a zistila som, že je mokrý. Vtedy som si privoňala, vtedy som zacítila, že smrdí, že to bude nejaké Savo alebo žieravina," vysvetľuje matka dieťaťa Michaela Poláková. 

Ihneď utekali domov. No aj za takú malú chvíľu sa oblečenie zničilo a bolo komplet fľakaté a farba vyžratá. Mamička dieťa povyzliekala, skontrolovala a osprchovala. Našťastie bol chlapec v poriadku. Zachránila ho vrstva oblečenia a hrubá plienka."Keby si tam namočil ručičky, dá si to do očiek, ja nemám ako vedieť, čo sa mu stalo, lebo nerozpráva a mohol oslepnúť a mohlo sa stať čokoľvek. Sme z toho zhrození," poznamenala Poláková. 

"Pokiaľ dôjde ku kontaktu so sliznicami, napríklad s ústnou dutinou, prípadne s očami, očnou rohovkou, tak závažné poleptanie má vážnejšie následky a môže mať aj doživotné následky," zhodnotil lekár Martin Balko. 

Podľa mamičky malého Michaela a rovnako aj susedov majú tieto výstrelky na detskom ihrisku na rováši deti z neďalekých sociálnych bytov. "Upútali ma detská okolo šmykľavky a videla som fľašku Sava na zemi. Ja mám teda 2-ročného vnuka a tiež by sa mi nepáčilo, keby sa mu také voľačo stalo," myslí si suseda. 

Ide o známu bandu 

"Oni už nevedia čo so sebou. Myslím si, že toto sídlisko ich dobre pozná a je to známa banda, ale toto už prekročilo hranice," skonštatovala Poláková. 

Matka celý nepríjemný incident nahlásila na policajnom oddelení. "Polícia aktuálne vykonáva objasňovanie priestupku a preverujeme všetky okolnosti s ním súvisiace," informuje Martina Kredatusová, hovorkyňa KR PZ Trnava. 

"Toto vôbec nie je sranda. Sme zvedaví, ako sa k tomu postavia kompetentní. Či už polícia alebo mesto, že či nám je ochotné sem dať nejaké kamery alebo niečo, pretože ako rodičia sa bojíme s deťmi," dodáva  Poláková. 

Na strednom Slovensku vyčíňa podvodník: Mladík si objednal drevo a zaplatil zálohu, nedostal späť ani jedno, viac vo videu: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy