Oblačno
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Muž (47) sa mesiace vyhrážal exmanželke, že jej zabije deti. Chcel, aby ho živila
Zdielať na

Muž (47) sa mesiace vyhrážal exmanželke, že jej zabije deti. Chcel, aby ho živila

Zdroj: ISIFA

HODONÍN / Muž sa vyhrážal svojej exmanželke, že jej zabije deti, keď sa o neho nebude starať a živiť ho. Takto terorizoval svoju rodinu takmer rok, následne ho polícia zadržala a skončil vo väzbe. Teraz sa 47-ročný Jiří postavil pred súd.

Svojej bývalej manželke sa vyhrážal od mája 2018 do marca 2019, jeho správy zneli čím ďalej, tým viac nebezpečnejšie. O prípade informoval blesk.cz.  Žena si zmenila aj trikrát číslo, no ani to nepomohlo. Jiří sa ho zakaždým nejako dozvedel a potom to bolo len a len horšie. "Nevlastného syna dokonca nútil, aby mu dával peniaze," vyjadrila sa štátna zástupkyňa Štěpánka Růžičková. 

Dvakrát súdne trestaný muž dokonca raz vnikol do domu bývalej manželky a poničil ho. Žena situáciu už neuniesla a pre veľký strach o svoj a život detí sa obrátila na súd. Mužovi tak hrozil trest od 6 mesiacov do 4 rokov. Odosielanie vyhrážok nakoniec priznal. Súd mu vymeral 2-ročný trest, no to sa mu zdalo príliš, tak sa odvolal na Krajský súd v Brne. 

Trojčlenný senát ale nakoniec uznal, že muž nedostal nijak vysokú sadzbu. "Odvolanie obžalovaného je bezdôvodné. Už jedenkrát šancu dostal, keď sa na neho vzťahovala milosť prezidenta republiky. Má ale aj naďalej sklony k páchaniu trestnej činnosti. Trest je preto primeraný," odôvodnila potvrdenie rozsudku sudkyňa Markéta Jirsová. Rozsudok je teda právoplatný a existuje voči nemu len odvolanie na Najvyššom súde ČR. 

Pozrite si reportáž o hrozivom prípade: Žena sa vyhrážala svojim deťom smrťou. Prečo tak konala? :

Súvisiace články

Najčítanejšie správy