Polojasno
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Nočný požiar záhradnej chatky sa skončil tragicky. Hasiči v nej našli mŕtveho muža
Zdielať na

Nočný požiar záhradnej chatky sa skončil tragicky. Hasiči v nej našli mŕtveho muža

KROMPACHY / Neskoro večer sa nad Krompachmi vznášal hustý dym. V záhradkárskej osade horela chatka. Hasiči počas výjazdu dostali informáciu o tom, že sa tam navyše nachádza muž.

Starší muž trávil celý víkend v záhradkarskej oblasti. V nedeľu večer sa mal vrátiť domov. No manželke sa mu už nepodarilo dovolať. Zlé tušenie ešte umocnila správa od suseda, že je ich chatka v plameňoch. Silná žiara ohňa navigovala pomedzi záhradky aj hasičov. "To už bolo v konečnom, treťom štádiu. Už sme videli, strecha bola prepadnutá," vraví veliteľ zásahu Martin Mirek. 

Oheň si všimol sused, ten sa pokúšal aj hasiť. No bez pomoci sa to nedalo. Chlapi museli zachraňovať aj susednú chatku. S ohňom bojovali štyria profesionálni a traja dobrovoľní hasiči z Krompách. Štyrom profesionálnym hasičom, pomáhali traja dobrovoľníci. Na uhasenie použili dokopy 15 000 litrov vody.

Už počas cesty k požiaru dostali hasiči od operačného dôstojníka informáciu o tom, žeby v horiacom objekte mohol byť muž. Po uhasení našli hasiči v sutinách telo. 

"Ešte tam bol predpoklad, že tam má aj plynovú bombu, ktorú sme ale nenašli. No a po odkrytí strechy sme našli aj osobu už mŕtvu," informoval veliteľ zásahu Martin Mirek. V plameňoch zahynul 63-ročný muž. Podľa príbuzných nie je zatiaľ známe, čo plamene spôsobilo. Buď vznikli z piecky, alebo z cigarety. Príčinu mužovej smrti určí až nariadená pitva. "Presnú príčinu úmrtia muža určí nariadená pitva. Polícia v tejto súvislosti začala trestné stíhanie pre prečin usmrtenia," informovala policajná hovorkyňa Jana Mésarová. 

Pozrite si archívnu reportáž o podobnom prípade, ku ktorému došlo nedávno: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy