Skoro jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Most v Seredi je v havarijnom stave. Aj napriek hroziacej pokute vodiči porušujú zákaz prejazdu
Zdielať na

Most v Seredi je v havarijnom stave. Aj napriek hroziacej pokute vodiči porušujú zákaz prejazdu

SEREĎ / Mestskí policajti v Seredi už siedmy mesiac kontrolujú dodržiavanie zákazu prejazdu cez most, ktorý je v havarijnom stave. Od konca februára vodiči porušili zákaz prejazdu viac ako 2300-krát a dostali pokuty za takmer 73-tisíc eur. Vodiči sa najčastejšie vyhovárajú na navigáciu.

Aj kamióny sa dostali do Serede napriek tomu, že je tam zákazová značka.  Vodiči si nechcú priznať, že chybu urobili oni, zvaľujú to na navigačný systém.  "Idem od Trnavy a skladám tovar v neďalekej dedine, tak ma sem navigácia doviedla," argumentoval jeden z nich. Príkazová značka ale navádza vodičov, aby most obišli.  Zákaz prejazdu vozidlám nad 3,5 tony tam platí od konca februára. Dôvodom obmedzenia dopravy bol havarijný stav mosta.  "Odvtedy sme zaznamenali za cirka 7 mesiacov 2300 priestupkov a vyzbierali 73-tisíc eur," informoval Peter Sokol, zástupca náčelníka MsP Sereď.

"Vzhľadom na to, že priestupky mali stúpajúcu tendenciu, sme zakúpili terminál," uviedol mestský policajt Martin.  Mestskí policajti tam hliadkujú okolo päť hodín denne. Výška pokuty je do 50 eur.

Niektorí obyvatelia Serede si myslia, že by sa tieto dopravné obmedzenia, mali dostať do navigácií. Most teda 24 hodín denne snímajú kamery mestskej polície. "Nám pomáha kamerový systém, my si potom nasnímame toho priestupcu a vozidlo dáme vylustrovať," dodal Sokol, zástupca náčelníka MsP Sereď.

Vodiči stále jazdia pod vplyvom alkoholu. Nepomáhajú zrejme ani prísne kontroly:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy