Jasno
21°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Žena, ktorá tvrdila, že ju bývalý zať polial benzínom a zapálil, na súde zmenila výpoveď
Zdielať na

Žena, ktorá tvrdila, že ju bývalý zať polial benzínom a zapálil, na súde zmenila výpoveď

ŽILINA / V kotolni domu horela žena. Zavolala policajtom a tvrdila im, že ju mal jej bývalý zať poliať benzínom a zapáliť. Stalo sa to vlani v októbri v obci Liptovský Trnovec. Martina policajti zadržali a obvinili z pokusu o vraždu. Jeho proces pokračoval na okresnom súde v Žiline.

Dôchodkyňa mala popáleniny štvrtého stupňa, dva mesiace ležala v košickej nemocnici v umelom spánku. Martina policajti zadržali v garáži. Boženu ale mohli vypočuť až po dvoch mesiacoch, keď ju z Košíc previezli do nemocnice v Liptovskom Mikuláši. Aj vtedy policajtom na výsluchu tvrdila, že ju jej bývalý zať v kotolni polial benzínom a zapálil, v tom čase mal byť navyše opitý.

Bývalého zaťa dôchodkyne obvinili z obzvlášť závažného zločinu vraždy v štádiu pokusu. Martin obvinenia odmieta. "Nepolial som ju úmyselne, bola to nešťastná náhoda," uviedol obvinený Martin. 

Zdravotný stav dnes už 66-ročnej Božene nedovolil vycestovať z Liptova do Žiliny, sudca ju tak vypočul prostredníctvom videokonferencie. Na súde už ale staršia žena vypovedala úplne inak ako v prípravnom konaní. Pod prísahou sudcovi tvrdila, že si nemyslí, že jej chcel zať úmyselne ublížiť, zvláštne ale je aj to, prečo jej potom práve on neprivolal záchranárov a policajti ho našli ukrytého v garáži. Pojednávanie sudca odročil, poškodenej ešte bude klásť otázky obhajoba.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy