Polojasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
V snahe vyhnúť sa policajnej kontrole sa vymenil so spolujazdkyňou. Pred očami policajtov!
Zdielať na

V snahe vyhnúť sa policajnej kontrole sa vymenil so spolujazdkyňou. Pred očami policajtov!

NITRA / 39-ročný vodič sa chcel v Nitre vyhnúť policajnej kontrole. To, čo však nasledovalo, prekvapilo aj policajtov. Pred ich očami sa totiž vymenil so spolujazdkyňou.

Policajti pohotovostnej motorizovanej jednotky si ráno v meste všimli podozrivo jazdiace auto. Vybrali sa preto za ním, chceli vozidlo zastaviť a vodiča skontrolovať. Malo ísť o bežnú kontrolu.

Keď vodič videl, čo sa deje, urobil niečo nečakané."Zastavil a vymenil sa so spolujazdkyňou," približuje Renáta Čuháková, hovorkyňa KR PZ Nitra. Toto všetko sa udialo pred očami policajtov, ktorí sa k vozidlu blížili. Následne spolujazdkyňa s autom vyštartovala na diaľnicu.

Policajti už v tej chvíli vozidlo zastavovali. Vodička zastavila v odstavnom pruhu. Počas kontroly policajti zistili, že muž zo Zlatých Moraviec nemal čo za volantom robiť, keďže má zadržaný vodičský preukaz.

Preto sa údajne vymenil so spolujazdkyňou. "Zistili, že 39 ročný muž má uložený zákaz činnosti viesť motorové vozidlá do apríla 2021," skonštatovala Čuháková. 

Správanie dvojice v aute sa však hliadke nepozdávalo

Skúška na alkohol bola síce negatívna, ale obaja skončili v nemocnici, kde im odobrali krv. Vyšetrenia ukázali, že muž nielenže šoféroval aj napriek tomu, že ma zadržaný vodičský preukaz, ale navyše bol pod vplyvom drog.

Drogy však v tele nemal iba muž. "Aj u ženy, s ktorou sa za volantom vymenil, bol test na zistenie návykovej látky v tele pozitívny," dodala Čuháková. 

Muž so ženou si tak jazdou z Nitry do Zlatých Moraviec narobili zbytočné problémy. Polícia okolnosti celého prípadu vyšetruje.

Ladislav zbadal na zemi ležať muža. Namiesto pomoci ho okradol: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy