Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Nebezpečné nástrahy pre psov. Na sídlisku niekto necháva kúsky mäsa s klincami a ihlami
Zdielať na

Nebezpečné nástrahy pre psov. Na sídlisku niekto necháva kúsky mäsa s klincami a ihlami

DUNAJSKÁ STREDA / Kúsky mäsa s klincami, najnovšie aj s ihlami, niekto rozkladá na sídlisku v Dunajskej Strede. Nebezpečný kus mäsa prilákal aj takmer nevidomého chlpáča. Jeho majiteľka si, našťastie, včas všimla, že niečo nie je v poriadku.

"Slepý úplne, ale nos má. Sekunda to bola a ja som už to nevedela z neho vytrhnúť," povedala majiteľka 11-ročného Yodu Silvia Demovicsová. Yoda sa v utorok takmer stal prvou obeťou neznámeho človeka, ktorý na sídlisku v Dunajskej Strede rozkladá nebezpečné návnady. Klince a najnovšie už aj ihly zapichnuté do rozvoniavajúceho surového mäsa dôkladne ukryje pod opadané listy. Stačí okamih, ako v prípade Yodu, a môže to viesť k úhynu domáceho miláčika.

"Ja som tam videla niečo strieborné, ale už to nepustil, prehltol to, potom sme hneď sadli do auta, išli sme do Madu k veterinárom," uviedla Silvia Demovicsová.

"V žalúdku vidíme veľký klinec, v podstate, to je 60 klinec. Mohlo by sa stať veľa nepríjemných vecí, keď sa to nevšimne hneď, môže sa stať, že prepichne to žalúdok alebo črevá, tak to môže aj končiť úhynom," uviedol doktor Szabolcs Nagy z veterinárnej kliniky Mad.

Na sídlisku, neďaleko základnej školy v Dunajskej Strede tak vyzývajú k opatrnosti, a to nielen psíčkarov. V stredu našli pri paneláku v surovom mäse zabodnutú ihlu. Tá už vystrašila aj rodičov malých detí. "Nevieme nič, len zo sociálnych sietí, oficiálne oznámenie sme zatiaľ nedostali. Naše hliadky tam budú častejšie robiť služby," uviedol zástupca riaditeľa mestskej polície v Dunajskej Strede Róbert Bala. 

Psíčkari sú presvedčení, že nebezpečné návnady rozkladá niekto zo sídliska. "Asi ho vyrušuje, že psi štekajú alebo možno šľapol na výkal. Takéto sme doteraz až v takom rozmere ešte nemali, každý sa bojí teraz, musíme sledovať psov ako nikdy predtým," povedal Demovicsová.

Pozrite si archívnu reportáž, v ktorej sa psom, naopak, snažia pomôcť a uvoľniť ich. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy