Skoro jasno
14°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Autobus pri Sabinove zachvátil požiar, sedeli v ňom školáci
Zdielať na

Autobus pri Sabinove zachvátil požiar, sedeli v ňom školáci

JAKUBOVANY / Autobus, ktorý smeroval cez obec Jakubovany v okrese Sabinov, zachvátil požiar. Plamene rozbili okná a šľahali von. Podľa slov vodiča sa v autobuse viezlo asi 15 detí. Podľa prvotných informácií hasičov sa nikomu z cestujúcich, našťastie, nič nestalo. Cestu museli hasiči dočasne uzavrieť.

​Autobus so školákmi smerujúci do Prešova sa ocitol v plameňoch. Počas jazdy sa z neho začalo dymiť a následne začal horieť. Situácia bola o to horšia, že na vozidle sa nedali otvoriť dvere. Iba vďaka duchaprítomnosti vodiča sa to neskončilo tragicky. 

"Z ničoho nič mi zdochol autobus, pritom začal sám štartovať, rozsvietila sa elektronika, začalo blikať, deti začali kričať otvárajte dvere,"  opísal situáciu vodič autobusu Juraj Hákoš. Školáci zo zadnej časti autobusu už cítili dym. Dvere ale nešli otvoriť. Duchaprítomný vodič rýchlo použil núdzové otváranie.

Vodič školákov vyviedol cez predné dvere. Hneď ako boli všetci v bezpečí, utekal po hasiaci prístroj a hasil zadnú, motorovú časť, odkiaľ sa šírili plamene. V tom čase už bol ale požiar taký rozsiahly, že ani hasiaci prístroj to už nezachránil. Privolaní hasiči dostali plamene pod kontrolu. Autobus však zhorel úplne do tla. Cestu museli hasiči dočasne uzavrieť. 

Pozrite si reportáž o nehode autobusu MHD, ktorý na zastávke zrazil ženu. Vodič v ňom nesedel:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy