Oblačno
13°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Synovia obvinili svojho otca, že ich 8 rokov týral. Tvrdili, že im vypínal elektrinu pri učení a nielen to
Zdielať na

Synovia obvinili svojho otca, že ich 8 rokov týral. Tvrdili, že im vypínal elektrinu pri učení a nielen to

POVAŽSKÁ BYSTRICA / Sudca Okresného súdu v Považskej Bystrici vyslovil rozsudok v zložitom prípade. Synovia totiž obvinili svojho otca, že ich 8 rokov týral. Obaja sú už dospelí, vyštudovaní inžinieri. Tvrdia, že otec ich v štúdiu nepodporoval, skôr naopak.

Otec, ktorého obžalovali za to, že sa mal surovo správať ku svojim dvom synom, tvrdo popiera vinu. Podľa ich slov im vypínal elektrinu, keď sa chceli učiť. No ich rodič v súdnej sieni povedal, že to nie je pravda. " Nevypol on elektrinu ale vypla ju spoločnosť, nakoľko neplatili elektrinu," vyjadril sa sudca Okresného súdu Považská Bystrica. 

Sťažovali sa tiež, že im bránil, aby sa sprchovali teplou vodou. Aj k tomuto otec pred senátom podal svoje vysvetlenie. "Údajne mali zlý bojler a nemohli si ohriať vodu," pokračoval sudca. 

Synovia tiež hovorili o tom, že im vraj odopieral jedlo. A keď im bola zima, nedovolil im kúriť drevom. Otec si ale stále stojí za svojim. "Tá pravda bola úplne iná, dokonca sa dostával do polohy, že on tam bol skôr nejaký týraný, zničený," uviedol obhajca otca Marcel Péli. Podľa sudcu v tejto domácnosti vládlo určité napätie, ale obojstranné. "Boli tam vulgarizmy z jednej aj druhej strany. Dokonca bolo preukázané, že tí synovia ho zbili," dodal sudca. "Ja som s výsledkom pojednávania spokojný, môj klient bol oslobodený spod žaloby," informoval ďalej obhajca Péli. 

Sudcovi však neušlo, že otec už bol vyšetrovaní v priestupkovom konaní. "Bol za obdobné skutky, ktorých sa mal dopustiť už prejednávaný priestupkovo, štyrikrát tie priestupky boli následne zastavené," dodal obhajca otca. 

Otec síce bol považsko-bystrickým súdom oslobodený v plnom rozsahu spod obžaloby, no touto háklivou kauzou sa bude ešte zaoberať krajský súd v Trenčíne. Prokurátor totiž podal odvolanie. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy