Oblačno
13°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Tragická nehoda na diaľnici D1. O život prišiel zamestnanec NDS
Zdielať na

Tragická nehoda na diaľnici D1. O život prišiel zamestnanec NDS

PREŠOV / Na diaľnici D1 neďaleko Prešova sa stala vážna nehoda. Vodička osobného auta z neznámych príčin vrazila do vozíka Národnej diaľničnej spoločnosti, ktorý stál v odstavnom pruhu. V teréne boli v tom čase aj viacerí zamestnanci, ktorí pracovali na údržbe diaľnice. Jeden nehodu neprežil, ďalší dvaja sú zranení.

Za volantom osobného auta sedela 67-ročná žena. Z doposiaľ neznámych príčin vpálila do vozíka NDS v odstavnom pruhu. Pri nehode boli zranení traja zamestnanci. Dvaja z nich mali byť v tom čase na diaľnici, ďalší za volantom služobného auta. Na mieste zasahovali aj leteckí záchranári. "Boli zranené tri osoby, jedna zomrela na mieste nehody," informoval riaditeľ hasičov v Prešove Ľubomír Toďor. 

Na mieste nehody vyhasol jeden ľudský život. Má ísť o muža, ktorý na diaľnici v tom čase pracoval. Spolu s kolegami vykonávali čistenie rigola popri diaľnici. "Na úseku D1 medzi Popradom a Prešovom došlo k smrteľnému úrazu. Podľa našich informácií troch zamestnancov NDS, ktorí vykonávali údržbu, zasiahol signalizačný vozík, do ktorého vrazilo osobné auto," povedal Marcel Valocka z komunikačného oddelenia NDS. 

Zranená bola aj žena, ktorá sedela za volantom osobného auta. To navyše začalo po nehode horieť.

"Pri príchode na miesto nehody bolo vozidlo v plameňoch, hasiči požiar uhasili a poskytli prvú pomoc," opísal zásah hasič Ľubomír Toďor. "Okolnosti a príčina dopravnej nehody sú v štádiu vyšetrovania," uviedla policajná hovorkyňa Jana Ligdayová. "Pozostalým vyjadrujeme úprimnú sústrasť. NDS vyzýva motoristov na pozornosť pri riadení vozidla a rešpektovanie dopravného značenia," dodal Valocka z komunikačného oddelenia NDS.  

Súvisiace články

Najčítanejšie správy