Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Muž, ktorý v Košiciach napadol vodičku električky, si útok nepamätá. Hrozia mu za neho tri roky väzenia
Zdielať na

Muž, ktorý v Košiciach napadol vodičku električky, si útok nepamätá. Hrozia mu za neho tri roky väzenia

KOŠICE / Tri roky väzenia hrozia útočníkovi z košickej MHD, ktorý cez víkend bezdôvodne surovo napadol vodičku električky. Muž tvrdí, že si svoje konanie nevie vysvetliť a pre vypité množstvo alkoholu si útok na bezbrannú ženu dokonca ani nepamätá.

Tridsaťpäťročný cestujúci sa na polícii prihlásil sám. Napriek tomu ho ale trest neminie. "Poverený príslušník Obvodného oddelenia Policajného zboru Košice - Západ po vykonaní potrebných procesných úkonov obvinil z trestného činu výtržníctva 35-ročného muža z Košíc," uviedla policajná hovorkyňa v Košiciach Jana Mésarová.

Mladý muž v utorok prišiel aj do budovy dopravného podniku a bol odhodlaný sa napadnutej vodičke ospravedlniť. S tou sa ale nestretol, ešte v utorok totiž absolvovala ďalšie lekárske vyšetrenia. Opitý cestujúci ju totiž udrel päsťou do tváre a spôsobil jej viaceré poranenia hlavy a tváre. "Konkrétne sa ospravedlnil za ten čin, vraj nevedel o sebe, bol veľmi opitý, len matne si spomínal, že udrel vodiča, až z článku sa dozvedel, že udrel vlastne vodičku," povedal v utorok riaditeľ dopravného podniku v Košiciach Vladimír Padyšák. 

"Má zranenia pravého oka a hlavy a dozvedeli sme sa momentálne, že je tam aj ťažšie zranenie, je tam aj zlomenina, je poškodená rohovka," uviedla v utorok hovorkyňa dopravného podniku v Košiciach Vladimíra Petrušová. Obvinenému mužovi za tento skutok v prípade dokázania viny hrozí trest odňatia slobody až na tri roky.

Pozrite si archívnu reportáž o tomto prípade.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy