Zatiahnuté
14°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Zrážku auta s malým chlapcom zachytili policajné kamery. Vodič tvrdí, že mu vbehol do cesty
Zdielať na

Zrážku auta s malým chlapcom zachytili policajné kamery. Vodič tvrdí, že mu vbehol do cesty

PEZINOK / Prechádzanie cez frekventovanú cestu je pre deti mnohokrát veľmi náročné. Nevedia správne vyhodnotiť situáciu a vbehnú na vozovku skôr ako majú. V Pezinku mal maloletý chlapec obrovské šťastie v nešťastí, že stred s prichádzajúcim vozidlom mu nespôsobil vážne zranenie.

Na priechode pre chodcov v Pezinku vbehol maloletý chlapec podľa vyjadrenia vodiča do jazdnej dráhy auta. "Vybehol z boku a do boku auta nám narazil," povedal vodič Radim. 

Na druhej strane cesty bol hotel, kam mal namierené, pretože šiel za mamou, ktorá tam pracovala. "On mal byť na hoteli a vybehol von, ja tu pracujem. Išiel cez priechod a zrazilo ho auto," uviedla matka chlapca. Spolujazdec a svedok nehody povedal, že chlapec pred priechodom cez cestu vôbec sa nezastavil. "Vôbec sa nerozhliadol a rovno vbehol priamo pred auto," uviedol vodič Radim. 

Miesto je snímané kamerou mestskej polície. Na záberoch vidieť ako dieťa po nehode spadlo na cestu. "V čase tejto dopravnej nehody práve prechádzala hliadka mestskej polície v Pezinku, ktorá zabezpečila miesto nehody. Na miesto boli okamžité privolané záchranné zložky," uviedol mestský policajt Igor Štrbík. Chlapca vyšetril lekár rýchlej záchrannej služby a podľa informácií TV JOJ mal absolvovať rôzne vyšetrenia.

Prípadom sa začali zaoberať príslušníci dopravnej polície, boli sa pozrieť aj na zábery, ktoré nasnímala kamera mestskej polície. "Vo vami uvedenom prípade sa nejedná o dopravnú nehodu, vec bola vyhodnotená ako škodová udalosť," povedal policajný hovorca Michal Szeiff.

Pozrite si archívnu reportáž.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy